Jan van den Bosch over Trump bij Op1: “Christenen stemmen op hem ondanks zijn tweets”

Hour of Power-presentator Jan van den Bosch schoof zondag aan bij het programma Op1 om te spreken over de populariteit van president Trump onder christenen. Die populariteit ziet hij bij christenen in Nederland, en bij zijn Amerikaanse vrienden.

Hij vertelt wat hij veel hoort. “Ik merkte bij veel vrienden dat ze moeite hadden met het politieke establishment. Mensen voelden zich niet gehoord en begrepen. Amerika is het meest christelijke land ter wereld, maar bij Clinton voelden ze zich niet gehoord.”

“Wij christenen hebben onze agenda voor normen en waarden, en voor het ongeboren leven. Persoonlijk dacht ik dus ook: ‘Nou, die man heeft een agenda die me aanspreekt. Maar toen ik zijn tweets las en zag hoe hij mensen constant beledigt, raakte me dat diep. Dat is niet Bijbels.'”

Fragment
Ze laten een fragment zien van Trump waarbij hij zegt dat niet hij meest beroemde persoon op aarde is, maar Jezus Christus. Daarop klinkt wat gelach. Van den Bosch: “Jullie lachen, maar ik zak door de grond. Ik denk niet dat hij het meende en ik geloof ook niet dat Jezus naar de aarde kwam om ‘famous’ te worden.”

“Ja, zonder die groep was het nooit gelukt. Tachtig procent van de Evangelicals stemde op Trump.”

Toch weet Van den Bosch zeker dat hij gewonnen heeft dankzij deze groep christenen. Presentator Charles Groenhuijsen is het daarmee eens. “Ja, zonder die groep was het nooit gelukt. Tachtig procent van de Evangelicals stemde op Trump.”

Van den Bosch gelooft niet dat zijn Amerikaanse vrienden deze keer niet op Trump stemmen. “Nee, ze stemmen weer op Trump. Niet zozeer om de man zelf, maar wel op het beleid dat hen nog steeds erg aanspreekt.”

Klik hier om de hele uitzending te bekijken.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen