Jan-Willem stapte over zijn onzekerheid heen om het evangelie te delen – een bijzondere ontmoeting volgt

Vrijdagavond liep Jan-Willem Meijer een rondje door zijn wijk. Hij voelde zich moe en had behoefte aan rust. Desondanks hoorde hij de Heilige Geest in het Engels spreken om het evangelie te delen. “Onmiddellijk zei ik in mezelf: ‘Nee, nu niet.'”

Hij vertelt: “Toen ik dichterbij kwam vroeg ik aan God hoe ik dan moest beginnen, maar om eerlijk te zijn was het een smoesje om het niet te doen. Ik hoorde hen Engels spreken, dus dat stukje klopte in elk geval, maar ik deed niets.”

Nieuwe kans
“Na de tijd voelde ik me natuurlijk slecht en had spijt. Zondagavond liep ik weer een rondje, en dacht hier weer aan en toen had ik nog steeds spijt en ik vroeg God om een nieuwe kans. Toen zei Hij tegen mij om bij een bepaald huis aan te bellen waarvan ik weet dat er christenen wonen (maar ik ken hen niet), en Hij zei: ‘Profeteer over hen.'”

“Toen zei Hij tegen mij om bij een bepaald huis aan te bellen waarvan ik weet dat er christenen wonen (maar ik ken hen niet), en Hij zei: ‘profeteer over hen.'”

“Ik wilde graag een herkansing, maar was opnieuw een beetje onzeker en vroeg als extra steun in de rug dat er een bewoner in de woonkamer zou zijn die mij zou opmerken als ik voor het huis zou staan.”

Geen excuus
“Gelukkig was dat het geval, en ik had geen excuus meer om ongehoorzaam te zijn. Ik belde aan en zei dat ik hen graag wilde bemoedigen. Ze vonden het helemaal niet raar en stonden ervoor open. Zojuist kreeg ik van hen een berichtje dat het gebed hen enorm had bemoedigd.”

“Zojuist kreeg ik van hen een berichtje dat het gebed hen enorm had bemoedigd.”

“Waarom deel ik dit? Deze ervaring heeft mij bemoedigd dat je bij God altijd nieuwe kansen krijgt. Misschien ben je net als ik, dat je altijd bidt om kansen om het evangelie te delen, en wanneer de kans zich aandient soms toch terugschrikt. Wees bemoedigd, God is eraan gewend. Begin gewoon opnieuw. Mij zet dit soort ervaringen alleen maar meer aan om het de volgende keer gewoon wel te doen. Be blessed!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen