Jannica van Barneveld leidt aanbidding bij mensen in de achtertuin: “Ze ervaren een sterke eenheid”

In een tijd dat het nog lastig is om binnen in grote groepen God te aanbidden, organiseren aanbiddingsleiders Jannica van Barneveld en Hanne de Vries een ‘Zomerse Tuintour’. Mensen kunnen hun tuin openen en Hanne en Jannica uitnodigen voor een aanbiddingsconcert. Afgelopen weekend was het de eerste keer.

“Je merkt dat er zó veel behoefte is aan het samen zingen. Het was bijzonder om dat weer te doen”, vertelt Jannica van Barneveld, aanbiddingsleider bij Mozaïek0318 tegen Revive. Tot eind september zijn ze al helemaal volgeboekt. 

“Je merkt dat er zó veel behoefte is aan het samen zingen. Het was bijzonder om dat weer te doen”

Hanne en Jannica zijn vrienden en hebben ook het lied ‘Armen van oneindig’ geschreven. Ze kenden elkaar dus goed. “Toen kwam Hanne met het idee om een Tuintour te doen. Ik vond het zo’n tof idee! Ik had weer erg veel zin om te zingen. We hebben het idee uitgewerkt en kregen erg veel enthousiaste reacties. Tot eind september zijn we bijna elk weekend lekker aan het spelen.”

Flinke tuinen
De meeste mensen hebben flinke tuinen, zegt Jannica. “De eerste avond was afgelopen weekend in een grote achtertuin van een woonhuis. Op de tweede plek was dat ook het geval. Een ruim huis in Friesland, met een groot grasveld. Daarbij hadden ze hun tuin ook prachtig verlicht. Dat is heel relaxt, dan heb je veel ruimte om lekker te zingen, met je blote voetjes in het gras.” 

“De mensen die erop afkomen willen héél graag zingen. De doelgroep is erg breed, soms is de gemiddelde leeftijd wat ouder, andere keren word je uitgenodigd door een jeugdgroep. Maar om samen God te aanbidden, is op elke avond mooi.”

“Afgelopen weekend deelde ik over hoe je God niet kan zien en soms ook niet voelt, maar wel weet dat Hij dichtbij is.”


Tijdens de avond delen zowel Jannica als Hanne ook wat uit de Bijbel. Daarbij zijn er ook pauzes en is er ook veel aandacht voor het onderlinge contact met elkaar. “Afgelopen weekend deelde ik over hoe je God niet kan zien en soms ook niet voelt, maar wel weet dat Hij dichtbij is.”

Grenzen
“Het bijzondere is dat je mensen bij elkaar hebt van allerlei verschillende kerkelijke achtergronden, op zo’n avond vallen al die grenzen weg. Er is echt een eenheid en een onderlinge verbondenheid, dat ervaren mensen. Soms kennen mensen niet alle liedjes, maar ze kunnen wel meelezen in de boekjes die we hebben afgedrukt.”

Via de website www.wearealoverevolution.com/tuintour vind je alle data en plaatsen waar het nog mogelijk is om bij aan te sluiten. Op donderdagavond 6 augustus staan we ook op het dak van de Basiliek in Veenendaal.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen