Jarno van Dijk stoort zich aan ‘ophitsende media’ rondom kerkbezoek

Terwijl veel Nederlandse kerken van hun grondwettelijke vrijheid gebruik maken om samen te komen, stoken diverse media het vuurtje op door dit herhaaldelijk onder een vergrootglas te leggen. Voorganger Jarno van Dijk spreekt van een aanval. “NOS was in Opheusden, De Stentor in Apeldoorn, De Telegraaf in Barneveld en Hart van Nederland nam Staphorst op de korrel.”

Hij vervolgt. “De reacties van mensen laten zien dat de ophitsing werkt. Vreselijk om die verwensingen te lezen.”

“De kerk is essentieel! Dat is ze al eeuwen en dat zal ze altijd blijven. De geestelijke impact en de maatschappelijke ondersteuning is immens. Niet via livestream, hoewel God het ten goede keert en er vruchten uit komen, maar als Ekklesia (publieke samenkomst).”

“Het maakt me boos en verdrietig te zien hoe ‘tolerante’ Nederlanders over elkaar praten. De overheid en de media zijn hier mijns inziens verantwoordelijk voor in het natuurlijke. Maar in het geestelijke is het een geest van verwarring in de communicatie.”

Veiliger
Een van de media die naar het dorp Opheusden ging, was Omroep Gelderland. Ouderling Klaas Ruitenberg van de Opheusdense Gereformeerde Gemeente in Nederland reageert. Hij acht de kerk kerk veiliger dan de supermarkt, zegt hij. “Want daar zit je gewoon bovenop elkaar. Ik was zaterdag nog bij de plaatselijke bakker en daar was het vele malen onveiliger dan hier. In dit gebouw wordt ook de lucht verticaal afgezogen, dus van onder aangevoerd en naar boven weggezogen. Dus ja, ik voel me in dit gebouw veel veiliger dan in een supermarkt of bij de bakker.”

In het kerkgebouw in Opheusden kunnen 3500 mensen, maar nu zitten er op een zondag 350.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen