Hongerig blijven naar God

In het leven als christen is het steeds belangrijk om honger te blijven houden naar God. Hierover spreekt Eric Gilmour in de onderstaande video. Gilmour haalt Psalm 119:25 aan. “Mijn ziel kleeft aan het stof; maakt mij levend overeenkomstig Uw woord.”

“Deze Psalm heeft het over ‘dode’ stof dat je levenloos maakt. Dit stof kan kleven aan je ziel, je wil en aan je emoties. Als God op frisse wijze op je blaast, zal het worden schoongemaakt, zegt de Psalmist.”

“Als God op frisse wijze op je blaast, zal het worden schoongemaakt, zegt de Psalmist.”“Ons denken kan vastgekleefd raken aan vleselijke dingen van het leven. Onze emoties kleven dan vast aan wat van deze wereld is. Als het erger wordt, kom je op het punt dat je niet meer naar God verlangt. Dat is wat dood ten diepste is: je wilt God niet meer.”

Frisse woord
Als je op dit punt komt, is het een indicatie dat je het frisse woord van de Heer in je hart nodig hebt. “Het woord van de Heer, is Gods frisse adem. Het woord ademt in ons. David zegt: maak mij levend overeenkomstig Uw woord.”

“Onze eigen wil zal samenvloeien met de wil van God.”

“Het geestelijke leven wordt hersteld door het woord van de Heer te ontvangen. Het zal alle levenloze stof wegblazen van onze wil en onze emoties. Onze eigen wil zal samenvloeien met de wil van God.”

“Ik moedig je aan: luister! Luister naar het woord van God, luister naar aanbidding en het verheerlijken van God. Dit is de krachtigste manier om de oren van je hart op Gods borst te hebben.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen