“Je kunt vis geven, maar een hengel om te vissen is beter” ‘Supermama’ Regina MacNack bouwt bakkerij in Suriname om armoede te bestrijden

Regina Mac-Nack heeft twee levensgrote passies: Jezus en mensen. Ze is bewogen met mensen die in nood leven en daarom helpt ze met haar voedselbank in Amsterdam maandelijks 2000 gezinnen. Maar ook in Suriname timmert ze aan de weg. Ze is zelfs bezig om een bakkerij op te starten, waar honderden mensen dagelijks gebruik van kunnen maken. “De opbrengst van de bakkerij gaat naar elektra, meel en water, en onkosten die erbij komen kijken. Een klein deel wordt vergoed, zodat we nog meer mensen kunnen helpen.”

Op dit moment zijn er twee enorme zeecontainers onderweg naar de haven van Suriname. Daaruit zullen duizenden gezinnen te eten krijgen in het land dat lijdt onder onderstromingen en een grote economische crisis. Ook corona heeft zware littekens achtergelaten. Zelf gaat ze eind van de maand met een team naar het land om de mensen te helpen en voor ze te bidden.

Maar dit is niet het enige wat nodig is, zegt Regina. De nood in het land is namelijk groot. Maar ontmoedigd is ze desondanks niet. “We geloven in een grote almachtige God, die al het goud en zilver bezit. We hopen en geloven dat Hij in alles zal voorzien. (Filipenzen 4:19).

We zijn nu bezig om een bakkerij op te zetten. Daar is ongeveer nog 10.000 euro voor nodig, dan kunnen we het helemaal opstarten.”

Stuk grond
Ze heeft een stuk grond ter beschikking gekregen, waar op gebouwd kan worden. “Het zal een eenvoudige bakkerij worden waar witte en bruine broodjes gebakken gaan worden. Die broodjes zijn voor kindertehuizen, bejaarden en andere mensen die geen brood meer kunnen kopen.

We zijn in contact met een weeshuis waar 78 kinderen verblijven. De leidster gaf aan: ‘Regina, we kunnen de kinderen bijna niet meer voeden.’ De situatie is heel ernstig. Brood is broodnodig. Gelukkig is Jezus het levende Brood die zal gaan voorzien.”

“Je kunt wel mensen een vis geven, maar je kunt beter een hengel geven om te vissen. Dat gaan we nu doen.”

“Bij de bakkerij zullen mensen werken die werkeloos zijn. We geven ze een cursus ‘brood bakken’, zodat ze lekkere broodjes kunnen maken. Zo kunnen we werk genereren. Het wordt een eenvoudige bakkerij. Er komen ovens in te staan en een koeling. De minderbedeelden moeten hier profijt van hebben.

Het zijn deze mensen die de ‘Jezus-bakkerij’ draaiende gaan houden. Je kunt wel mensen een vis geven, maar je kunt beter een hengel geven om te vissen. Dat gaan we nu doen.” Er is al een architect.

Wil jij Regina van stichting Hoop voor Morgen helpen? Klik hier om te doneren!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen