Je kunt Gods hart raken met dit eenvoudige gebed

Je hoeft niet te worstelen en enorme inspanningen te leveren in de aanwezigheid van God, je kunt Gods hart raken met dit simpele gebed: “Heer, ik aanbid U.”


Oprichter van Sonship International, Eric Gilmour, deelt een krachtige boodschap over streven in de aanwezigheid van God. Hij herinnerde iedereen eraan dat we niet hoeven te worstelen om alleen maar Gods hart aan te raken. Als we in Zijn aanwezigheid zijn, kan een eenvoudig en kort gebed genoeg zijn om onze aanbidding en aanbidding tot Hem te uiten.

De christelijke muzikant en auteur verwees naar de woorden van Madame Guyon:

“Als je eenmaal stil bent voor God, gun jezelf dan gewoon de tijd om gewoon van Zijn aanwezigheid te genieten. Om vervuld te worden met Hem. Horen is een passieve, in plaats van een actieve zaak”, schreef madame Jeanne Guyon. “Rust, rust, rust in Gods liefde en luister gewoon naar Hem en wees aandachtig voor Hem. Deze passieve handelingen stelt God in staat om Zijn liefde aan jou te communiceren. En wanneer je geest op Zijn persoon is gericht, zullen alle activiteiten van Hem zo vol vrede en zo natuurlijk en zo spontaan zijn, dat het je lijkt alsof er eigenlijk bijna niets gebeurt.”

Raak Gods hart aan
Het christendom gaat niet om streven of inspanningen leveren om te laten zien hoeveel we van de Heer houden. Hij kent onze harten en het zijn niet onze inspanningen of onze worstelingen die Zijn hart kunnen raken, het is onze aanbidding die Zijn hart kan raken.

Eric herinnert zich een man die hij eerder had ontmoet en die Gods hart raakte met slechts een eenvoudig gebed.

“Heer, ik aanbid U, ik geef U eer. Er is niemand zoals U. Ik aanbid U,’ bad de man.

En zomaar overstroomde de aanwezigheid van de Heer de auto waarin ze zaten. De volgende keer dat je tijd doorbrengt in de aanwezigheid van God, laat je inspanningen los en aanbid gewoon wie Hij is, aanbid Zijn heilige naam.

“Een onsje aanbidding is meer waard dan tonnen en tonnen van jouw inspanningen”, zei Eric.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen