Jelmer Visscher ziet zaal vol tieners knielen voor Jezus: ‘bewogenheid is de sleutel’

Jelmer Visscher sprak recentelijk voor een zaal vol tieners in Dronten en daar zag hij een grote honger onder de jeugd. “Tieners zeiden: ‘Ja, dit willen we. We willen bewogen zijn met de mensen die nog niet gered zijn. Ze moeten gered worden.’” In dit artikel vertelt Visscher erover.

“Toen ik naar de samenkomst reed, zei God tegen mij: ‘Ik wil dat je het over bewogenheid gaat hebben. Het omzien naar de ander.’ Dus ik vroeg wat ik daar precies over moest delen. Toen kwam er een bijzondere zin in mijn hoofd, waarvan ik geloof dat God die gaf: ‘Worker < moved heart = harvest’. Het is als het ware een formule, die beschrijft hoe bewogenheid zorgt voor een grote oogst.”

“Ik zei: ‘Jezus huilde om de dood van Lazarus. Als jij nog niet hebt gekozen voor Jezus, dan lig je nog in het graf.’ Ik vroeg toen wie er nog in het graf lag en toen gingen er een paar handjes de lucht in. Jezus wil dat iedereen uit het graf komt!”

“Ik deelde iets uit Johannes waar staat dat Jezus met Zijn vrienden rondliep en zei: er is nog zoveel oogst binnen te halen. Maar er zijn nog arbeiders nodig! Wie zijn die arbeiders? Geen gepiep, dat zijn jij en ik. Zoveel mensen op school geloven nog niet, zei ik tegen die tieners. En wij zijn geroepen als werkers om die oogst binnen te halen.

Bewogen
Jezus is bewogen over al die mensen die God nog niet kennen. Bewogenheid is een Goddelijke emotie. God wil dat we onze emoties niet onderdrukken, maar dat ze loskomen, zodat we bewogen zijn om de oogst binnen te halen. Als je niet bewogen bent, dan zeg je: ‘Het is toch hun eigen keus?’ Maar als je bewogen bent, dan zeg je: ‘Zij moeten Jezus ook leren kennen!’”

Jelmer deed een oproep tot bekering, waarbij twee meisjes hun leven aan Jezus gaven. Daarna deed hij nog een oproep: ‘Wie wil er een bewogen hart voor Jezus en voor mensen krijgen?’ Toen stond tachtig procent van die zaal op, zo’n tachtig mensen, om voor bij het podium te kunnen knielen. Het was zo bijzonder!”

Wil jij tieners leren wat het betekent om radicaal voor Jezus te gaan? Bestel dan het boek van Jelmer: info@deepwaters.nl

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen