Jenne en Evelien starten samenkomsten op een boot in Dronten: “Als je de Geest uitnodigt, dan gebeurt er wat”

Jenne en Evelien Hummel zijn actieve gelovigen die al jarenlang bij hen thuis mensen helpen om te groeien in het geloof. Nadat ze al zo lang trouw waren in het kleine, ervoeren ze hoe God – juist in deze coronatijd – iets nieuws voor hen in petto had. “We kregen een visie om op een boot in Dronten samenkomsten te houden. Toen we dat begonnen, voegde God meteen mensen toe.” In dit artikel vertellen ze hoe God sterk werkt, zowel in hun huis als op de boot.

Evelien begint met te vertellen. “God heeft ons al langere tijd op ons hart gelegd om onderwijs te geven aan mensen. God plaatste de afgelopen jaren steeds mensen in ons leven, die we daarin verder hielpen. Soms leek het wel erg kleinschalig, maar God zei dat we trouw moesten blijven in het kleine. Uiteindelijk wierp het echt z’n vrucht af en zagen we hoe een gezin en meerdere mensen tot geloof kwamen.

“Tegelijkertijd heeft God ons gevormd en getraind om ons klaar te maken voor de volgende stappen. We gingen mensen die we gedoopt hadden en vervuld waren met de Geest verder helpen. Soms met problemen waar ze mee kampten, of om hen te bekrachtigen.”

“We kregen sterk op ons hart: het is tijd! Tijd voor de volgende stap.”

Sinds 2021 veranderde er echter veel. “We kregen sterk op ons hart: het is tijd! Tijd voor de volgende stap. Toen kregen we een visie voor een boot waar we samen zouden komen. Dat werd al snel realiteit.”

Aantal diensten
Inmiddels hebben ze al een aantal diensten met elkaar gehad. “Steeds kwamen er gemiddeld 20 tot 25 mensen. Mensen zijn enthousiast. Of ze zoeken naar ‘meer’ of ze missen het samenkomen in deze coronatijd. God heeft ook al nieuwe mensen op onze weg gebracht. Het is het voor deze mensen een verademing dat er diensten zijn, waar je kunt zingen en het Woord hoort. Juist in deze tijd is de kerk het antwoord.”

Hij vertelt hoe de diensten gaan. “Als eerste is er inloop met koffie en een koek. Vervolgens zingen we samen, van een half uur tot drie kwartier. Dan gebeurt er altijd iets in de atmosfeer! Ik geloof dat God blij is met aanbidding en dat Hij dan beweegt. Dat is mooi.”

“Vervolgens is er een moment van bediening. Dan profeteren we over mensen, of bidden we voor genezing. We willen doen wat Jezus van ons vraagt en zoals Markus 16 zegt: Verkondig het evangelie, stuur de demonen weg, doopt hen in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Voor Evelien voelde het de eerste keer alsof we naar een vakantiebestemming gingen. Alsof we zijn aangekomen op onze bestemming. Ik was in een enorme halleluja-stemming. Nu komt het ook aan op een stukje volharding. Je vraagt je af: Was het nou wel zinvol? Dat zijn natuurlijk leugens die de vijand je probeert in te fluisteren.”

Onderwijs
Ondertussen gaan Jenne en Evelien ook door met doordeweeks onderwijs. Sinds kort doen we dat individueel of in duovorm, bijvoorbeeld met echtparen. Je ziet dat er een grote honger is naar onderwijs. Zo geven we op verschillende dagen onderwijs aan mensen, gericht op individuele vragen en behoeften. Bijvoorbeeld dooponderwijs.”

“Gewoon de Bijbelse waarheid delen. En de Bijbel openbaart zichzelf.”

Ze hebben al veel mensen mogen dopen, vertellen ze en de volgenden staan alweer in de rij. De Bijbel is duidelijk: Hij die gelooft, laat zich dopen!”

Ze vinden het belangrijk om de boodschap zonder compromis te brengen. “Gewoon de Bijbelse waarheid delen. En de Bijbel openbaart zichzelf. Bijvoorbeeld over ‘jezelf kruisigen’, dopen of over de gaven van de Geest. Wij vinden dat belangrijk, want daar worden mensen volwassen christenen van die zelf ook weer veel vrucht gaan dragen!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen