Jennifer helpt daklozen die nu kou lijden: “Het zijn ook mensen met een behoefte aan liefde”

Het is twee weken geleden dat Jennifer Louisa thuiskwam en besefte hoe gezegend ze is om thuis te komen in een warm huis. Dat zette haar aan het denken. “Ik besefte hoeveel mensen er nu buiten leven en niet eens een huis hebben. Dat raakte me echt!” Ze zette het project Helping Hand op om daklozen te helpen.

Jennifer vertelt hoe haar bewogenheid hiervoor ontstond. “Ik ben eigenlijk mijn hele leven al geconfronteerd met armoede. Bijvoorbeeld op straat of om ons gezin heen. Van jongs af aan vond ik het bijzonder en interessant hoe mensen uit hun netwerk of familie dan voor anderen klaarstonden. Mijn moeder was iemand die om mensen gaf en ging koken voor mensen uit de wijk, vooral voor mensen die tekortkwamen. Dat is mijn achtergrond.”

“Toen ik tijdens het begin van de avondklok net op tijd thuiskwam voor 21 uur, was ik opgelucht. Maar ik besefte gelijk ook dat veel mensen waarschijnlijk helemaal niet een warm thuiskomen kennen. Of ze gaan van plek naar plek. Ik ben toen gaan onderzoeken hoe ik deze mensen kon helpen.”

Helping Hand
Jennifer heeft in de afgelopen jaren al aan meerdere projecten meegedaan, bijvoorbeeld om kinderen en jongeren te helpen. Ze heeft daar veel kennis opgedaan en geleerd hoe je zulke dingen oppakt.

“Dat kan door liefdevolle gesprekken, eten uitdelen, een luisterend oor, maar ook door praktische noden te voorzien zoals nu handschoenen of winterjassen uitdelen.”

Het project Helping Hand is samen met haar collega’s Beyza, Claudia en Mathilda opgericht. Dat houdt letterlijk in dat ze dak- en thuislozen de helpende hand biedt. “Dat kan door liefdevolle gesprekken, eten uitdelen, een luisterend oor, maar ook door praktische noden te voorzien zoals nu handschoenen of winterjassen uitdelen. Ik werk samen met verschillende organisaties zoals The Rock Foundation en Stichting Brighter Day, ook om mensen te helpen om hun eigen identiteit te ontdekken en woonplek te vinden.”

Christen
“Het feit dat ik christen ben, speelt een grote rol in het feit dat ik dit doe. Ik kijk door Gods ogen naar wie deze mensen zijn. Ik wil niet iemand zijn die daklozen niet durft aan te spreken. We moeten liefdevol zijn en compassie tonen. Het zijn ook mensen, met behoefte aan liefde, ondersteuning en begrip.”

“Jezus laat ons keer op keer zien om bewogen te zijn mensen die in gebrokenheid of zonden leven.”

“Jezus laat ons keer op keer zien om bewogen te zijn mensen die in gebrokenheid of zonden leven. Mensen vonden het raar, omdat Hij juist met deze mensen omging. Maar daarin was hij het perfecte voorbeeld hoe wij met mensen om moeten gaan.”

Jennifer ziet het project ook als een mooie mogelijkheid om mensen te verbinden aan Jezus, die problemen aan de wortel kan aanpakken. “Het is ons streven dat mensen met Hem in aanraking komen, zodat ze Zijn liefde en Zijn barmhartigheid leren kennen. Bij de gezinspakketten die we uitdelen doen we ook educatieboeken bij, waaronder een Bijbel. En we vertellen mensen over het evangelie. Dat vinden we belangrijk.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen