Jeremiah Johnson zegt sorry voor Trump-profetie: “Een correctie van God”

Jeremiah Johnson van Jeremiah Johnson Ministries bood zijn volgelingen donderdag zijn excuses aan voor het ‘onnauwkeurig profeteren’ dat president Donald Trump een tweede termijn zou winnen en waarschuwde christenen om de president niet ‘te verafgoden’.

“Ik wil me bekeren van het feit dat mijn profetie over Donald Trump’s tweede termijn als president van de Verenigde Staten onnauwkeurig was. Ik weiger de heiligen de schuld te geven door te zeggen: ‘Het gebeurde niet omdat ze niet genoeg baden.’ Ik zal ook niet zeggen: ‘Donald Trump heeft echt gewonnen, dus ik had gelijk, maar nu is het van hem gestolen’”, zei Johnson in een verklaring.

“De eerste verklaring zou de verantwoordelijkheid bij de persoon weghalen die geprofeteerd heeft, en de tweede verklaring is gevuld met potentiële trots en de onwil om zichzelf te vernederen en toe te geven dat hij ongelijk had”, voegde hij eraan toe.

Twijfelen
Johnson bood ook zijn excuses aan aan de gelovigen die hij mogelijk had doen twijfelen aan de stem van God vanwege zijn valse profetie.

“‘Ik had het mis, het spijt me zeer, en ik vraag u om vergeving’”, schreef hij. “Ik wil specifiek mijn excuses aanbieden aan elke gelovige in wie ik nu potentiële twijfel heb veroorzaakt over de stem van God en Zijn vermogen om tot Zijn volk te spreken. Als mens miste ik wat God zei; Maar wees gerust, God Zelf is GEEN leugenaar en Zijn geschreven Woord zal altijd het fundament en de bron van ons leven als christenen moeten zijn.”

“Ik zal nooit berouw tonen omdat ik pro-life, pro-religieuze vrijheid, pro-Israël en pro-traditioneel huwelijk ben.”

Ondanks berouw omdat hij onnauwkeurig had geprofeteerd over een tweede termijn voor Trump, verklaarde Johnson: “Ik zal nooit berouw tonen omdat ik pro-life, pro-religieuze vrijheid, pro-Israël en pro-traditioneel huwelijk ben.”

Hij voegde eraan toe dat hij gelooft dat de kerk ‘veel beter af zou zijn met betrekking tot deze kwesties onder nog eens vier jaar Donald Trump – als hij zich had bekeerd van zijn trots en de kerk hem niet op een voetstuk had gezet – maar dit is niet wat er is gebeurd.’

Vernederen
Hij zei dat hij de nederlaag van Trump heeft aanvaard als “de wil van God” en drong er bij christenen op aan om zich nu te vernederen.

“Er is een vernedering gekomen en komt naar de Amerikaanse Kerk als nooit tevoren.”

“Er is een vernedering gekomen en komt naar de Amerikaanse Kerk als nooit tevoren. Hoe we ervoor kiezen om op deze correctie en het oordeel van de Heer te reageren, zal bepalend zijn voor de vele resultaten in de komende jaren ‘, schreef hij.

“Ik moedig het overblijfsel aan om voor gerechtigheid en waarheid in Amerika te blijven staan. We moeten onze inspanningen richten op de prediking van het evangelie en het maken van discipelen als nooit tevoren. Denk aan de woorden van Jezus: ‘Laat de tarwe en het onkruid samen opgroeien tot de oogsttijd …’ Ik kies er vandaag voor om 2021 en daarna te wijden aan het getuigenis van Jezus Christus,” voegde hij eraan toe.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen