Jesus.net ziet aantal bezoekers fors toenemen tijdens coronacrisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat fors meer mensen zoeken naar ‘God’ en ‘de zin van het leven’ op internet. Dat meldt de website Jesus.net. Zelf zagen ze een verdubbeling van het aantal bezoekers op hun site en ze melden dat het bij de Bijbel app YouVersion en op veel andere sites niet anders is. “We worden geconfronteerd met onze sterfelijkheid en zien onze zekerheden wegvallen”, zegt directeur Jan-Willem Bosman van Jesus.net.

‘Bestaat God? Wat als ik dood ga? Wat heeft mijn leven voor zin?’ Wereldwijd is er een enorme toename van mensen die online op zoek gaan naar het antwoord. De coronacrisis zet veel mensen aan het denken.

In maart hebben bijna twee miljoen mensen websites binnen Jesus.net bezocht over Jezus. Ook websites die speciaal inzoomen op corona en geloven, worden veel bekeken. De Chinese versie van Jesus.net heeft al meer dan 35.000 bezoekers gehad. Bijna 900 Chinezen gaven op deze site aan in Jezus te willen gaan geloven en contact te willen krijgen met andere christenen.

Zoektocht
Jesus.net is een internationale organisatie die zoekers online begeleidt in hun spirituele zoektocht, zo zegt de site zelf. “In deze onzekere tijd gaan mensen op zoek naar houvast. Naar hoop. We worden geconfronteerd met onze sterfelijkheid en zien dat zekerheden wegvallen.” Jan-Willem Bosman, directeur, probeert de toename te verklaren.

“Op televisie zien we zelfs leiders oproepen tot gebed. Nu we in isolatie moeten blijven, voelen we ons ineens juist veel meer verbonden met elkaar. Maar ook met God. Mensen willen meer weten maar zijn ook bang. En waar begint menig zoektocht als je een vraag hebt? Precies. Online!”

Zoekopdrachten
Mensen googlen ook massaal op gebed. Uit onderzoek in 75 verschillende landen naar de zoekopdrachten op Google blijkt dat de zoektocht naar gebed ver omhoog geschoten is. Ook in landen zoals Denemarken, waar geloof normaal gesproken geen grote rol speelt. “Ik ben eigenlijk niet zo gelovig maar wie anders kan mij nu helpen dan God?” Een 17-jarige jongen komt online en zoekt hulp bij zijn zoektocht. Na een gesprek van 45 minuten met een e-coach, komt hij tot geloof.

Bijbel app verdubbeld
De Bijbel app YouVersion ziet ook een grote toename van gebruikers. Op de app of website kun je de Bijbel in veel verschillende talen lezen. Je kunt leesplannen volgen die uitleg geven en inspireren. Een handige app voor christenen maar juist veel mensen die geen Bijbel in huis hebben, gebruiken YouVersion. In maart werden 190% procent meer leesplannen gelezen. Bijna een verdubbeling.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen