Jezus in mij: het enige dat ik zeker weet!

Ik heb veel over de Heilige Geest horen spreken als een ‘het’: een gevoel, een duif, een vuurvlam, een geest, een emotie of zelfs een extatische ervaring. Hij wordt de derde Persoon van de Drie-eenheid genoemd, alsof Hij de minste van de Drie-eenheid is. Alsof Hij een naschrift van de belangrijkere Vader en Zoon is.

Tekst: Anne Graham Lotz

Hoewel de Heilige Geest kan worden gesymboliseerd door een duif of vuurvlam, terwijl Zijn aanwezigheid gepaard kan gaan met een emotie, gevoel of extatische ervaring, is Hij Zelf duidelijk gescheiden van die dingen. De Heilige Geest is niet een ding maar een Persoon.

Dus bij het begin van onze verkenning van wie de Heilige Geest is, moet je in gedachten houden dat Hij een levend Persoon is met een geest, een wil en emoties. Hij wordt de derde Persoon van de Drie-eenheid genoemd, niet omdat Hij de minste is, maar omdat Hij de derde Persoon is die vollediger in de Schrift wordt geopenbaard.

“Één ding weet ik zeker: de Heilige Geest is geen optionele extra in mijn christelijk leven. Hij is een goddelijke noodzaak.”

Eén ding weet ik zeker: de Heilige Geest is geen optionele extra in mijn christelijk leven. Hij is een goddelijke noodzaak.

Gezelschap
Mijn gebed voor jou is dat God Zelf naar je toe zal komen en dat je het constante gezelschap van de Heilige Geest op een frisse nieuwe manier zult ervaren. En als resultaat zul je Hem nog meer gaan liefhebben. De Heilige Geest is geweldig. Hij is onze Helper. Hij is onze Trooster. Hij is onze adviseur. Hij is onze Versterker. Onze stand-by. Onze advocaat. Onze voorbidder. Hij is zoals Jezus. . . de Jezus die leeft in ons.

“En ik kan, vooral in deze tijden van isolatie en chaos, niet wachten tot je Hem beter leert kennen.”

En ik kan, vooral in deze tijden van isolatie en chaos, niet wachten tot je Hem beter leert kennen.

Dit artikel is geschreven door Anne Graham Lotz en eerder verschenen op faithgateway.com.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen