Jezus wil Zichzelf aan jou toevertrouwen!

Toen Jezus in Jeruzalem was op het Pascha feest, begonnen velen in Zijn Naam te geloven vanwege de bovennatuurlijke wonderen en tekenen die Hij deed. Maar Jezus vertrouwde Zichzelf niet aan hen toe, omdat Hij hen allen kende [Johannes 2:24] Jezus kende hun harten en wist hoe wispelturig mensen kunnen zijn. Je kunt Jezus geloven en op Hem vertrouwen, maar vertrouwt Hij ook Zichzelf aan jou toe?

De Heer doorgrondt onze harten. Hij weet precies wat er in onze harten speelt, beter dan wijzelf [Jeremia 17:9-10]. Jezus houdt ervan om Zichzelf te geven aan ons, dat is Zijn karakter. Hij wil Zichzelf aan je laten zien, maar Hij doet dat aan degenen die Hij kan vertrouwen. Hij weet hoe fragiel onze harten kunnen zijn. Hoe we op het ene moment Hem aanbidden en op het andere moment Hem kunnen negeren. 

“Het geheim is je relatie met Hem en jezelf helemaal aan Hem te geven.”Toevertrouwen
Het geheim is je relatie met Hem en jezelf helemaal aan Hem te geven. Om tijd met Hem te spenderen, om je hart en geheimen met Hem te delen. Dan zal Hij zichzelf toevertrouwen aan jou. Dat is de plek waar je in complete rust en vrede in Hem bent. Mattheus 6 vers 6 leert ons dat het belangrijk is om alleen met de Vader te zijn. Wanneer we alleen met Hem zijn in het verborgene, dan zal Hij verborgen dingen met jou delen. Kortom: Hij zal ook zijn hart met jou delen. Jezus verlangt er namelijk naar om Zichzelf aan jou toe te vertrouwen!

In Hem geloven vanwege de wonderen en tekenen, zal je niet bevredigen. Hoe mooi het ook is om een wonder te zien en mee te maken. Wanneer Hij Zichzelf aan jou toevertrouwt en jij geeft jezelf helemaal aan Hem, dan ben je op de plek die je het meest vervuld. Dat is waar je Hem ervaart en waar je complete rust en vrede vindt! 

Deze blog is geschreven door voorganger Robert van Loenen van The Journey Church in Utrecht.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen