JHOP wil overstappen naar nachtaanbidding bij avondklok: “Dit triggert ons”

Het kabinet stapt naar alle waarschijnlijkheid over op een avondklok. Voor Johan den Hartogh van Justice House Of Prayer (JHOP) Den Haag geen reden om een stap terug te doen, maar om juist nog meer te gaan bidden. “Het triggert ons”, vertelt hij.

JHOP heeft normaal gebedsdiensten van 18-20 uur en van 20-22 uur en die dreigen niet door te kunnen gaan als mensen niet meer na 20.00 uur op straat mogen komen. “Dan gaan we maar de hele nacht doorpakken”, zegt Den Hartogh.

“Bij mij zit hier echt een drive achter. Het triggert mij wat er gebeurt. Je kunt namelijk erg passief worden in deze tijd en een afwachtende houding aannemen. Maar dat is denk ik niet de bedoeling.”

Teleurstelling
De afwachtende houding loopt steeds weer op een teleurstelling uit, vertelt Den Hartogh. “Steeds is er weer een persconferentie en worden beloften dat het beter wordt verder uitgesteld.”

“Wij christenen hoeven echter niet te wachten. We hebben hierin het Woord aan onze zijde, waarin staat dat we waakzaam en wakker moeten zijn. Als de maatregelen ons beperken, word dan creatief!”

“In ons geval willen we het gebed niet laten afnemen door een avondklok, maar het juist enorm laten toenemen. Laten we er als christenen een schepje bovenop doen!”

Klik hier om de gebedsdiensten van JHOP Den Haag te bekijken via YouTube.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen