Joden en christenen bidden voor Israël tijdens het jaarlijkse gebedsontbijt in Jeruzalem

JERUZALEM, Israël – Van oorlog tot politieke crisis tot dodelijke interne onrust, Israël heeft dit jaar al voor veel uitdagingen gestaan.

Daarom komen joden en christenen samen om te bidden voor de vrede van Jeruzalem tijdens het jaarlijkse Jeruzalem-gebedsontbijt van dit jaar op 9 en 10 juni.

De oprichter van het evenement, Albert Veklser, vertelde CBN News dat het ontbijt draait om het gehoorzamen van het bijbelse gebod om te bidden voor de vrede van Jeruzalem.

“Gebed werkt en gebed heeft wonderen gebracht”, zei Veklser. “Natuurlijk moeten we ons bekeren van onze slechte wegen en onze zonden en [God] zei dat hij het land zou genezen. En ik denk dat deze genezing niet alleen hier in Israël nodig is, maar overal ter wereld.”

Online bekijken
Degenen die mee willen doen maar Jeruzalem niet kunnen bereiken, kunnen het online bekijken.

“We maken het grootste deel van het programma online beschikbaar en we zouden mensen zelfs aanmoedigen om in groepen samen te komen”, zei Veklser.

Gebedsontbijt
Hij vertelde CBN News dat tijdens het Jerusalem Prayer Breakfast vorig jaar groepen christenen in Zweden en Singapore hun eigen lokale gebedsontbijt in Jeruzalem hielden, waar ze eten serveerden en deelnamen aan de livestream vanuit Jeruzalem.

“We willen mensen aanmoedigen om deze twee dagen, 9 en 10 juni, te gebruiken om vooral te bidden voor de vrede van Jeruzalem”, zei Veksler.

CBN News zal het evenement hier op onze website en Facebook live streamen, zodat je erbij kunt zijn. De livestream van woensdag begint om 2 uur ET en donderdag om 1 uur ET.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen