Johan den Hartogh gaat tijdens avondklok in de nacht doorbidden: “Gebed is dé sleutel in deze tijd”

Johan den Hartogh van het Justice House of Prayer ziet hoe de chaos en de angst in de wereld verder toenemen en dat raakt hem diep. “Ik heb gisteren echt gehuild toen ik de beelden zag van de rellen.” Toch besluit hij juist om in deze tijd een stap vooruit te zetten. Niet minder bidden – wat een natuurlijke reactie zou zijn op de avondklok – maar juist hele nachten doorbidden. Deze week zijn er drie nachtgebedsdiensten en volgende week komen er meer.

“De maatregelen kunnen snel passief maken. Maar dat is juist iets wat we niet willen. Hoe kun je dan reageren? Misschien juist door nog een stap vooruit te zetten.”

“We hebben als JHOP al extra dagen gevast en nu hebben we met de komst van de avondklok ook besloten om nog extra veel te gaan bidden. Juist met de toename van de chaos, is het belangrijk dat er een toename komt in gebed en aanbidding. Zo kunnen we het land zegenen.”

“Het is zo natuurlijk om een stapje terug te zetten met strengere maatregelen, maar toen dacht ik: ‘Nee!’ Het mag juist toenemen. We willen nog meer tijd doorbrengen met Jezus en ook bidden voor de Nederlanders en de overheid. Misschien dat we het niet in alles eens zijn met keuzes van de overheid, maar we blijven wel naast hen staan in gebed!”

Vier groepen
Ondertussen zijn er al vier groepen die meedoen. Een nacht is er gepland op 28 januari en een op 29 februari. Daarnaast is er een gebedsnacht gepland op 6 februari. Mensen die ook mee willen doen, of een avond willen leiden, kunnen een mailtje sturen.

Covid

“Tijdens het eerste gebedsuur hebben we ook een livestream, die vol zal zijn met muziek, soaking, bemoediging en aanbidding. Zo kun je vanuit je eigen huis meedoen.”

Cruciaal
Voor Johan is gebed in deze tijd cruciaal. “Je hoort veel dat er een kloof ontstaat tussen voorstanders en tegenstanders van de coronamaatregelen. Je hebt mensen die kritisch zijn en mensen die de regels van de overheid overnemen. Ik geloof dat we als volgelingen van Jezus geen polarisatie hoeven te stimuleren, maar het hogerop mogen zoeken.”

“We hoeven niet te demonstreren, maar op onze knieën gaan en God geloven voor een wonder. Dat is geen zwaktebod, maar het krachtigste wat je kunt doen. Het brengt ons verder dan wanneer we ons heel nadrukkelijk uiten.”

“Ik heb zelf een hele duidelijke mening en ik vind niet alles wat de overheid doet zo goed. Tegelijkertijd moest ik ook huilen om de supermarkten en ziekenhuizen die bekogeld werden door relschoppers. We hebben God nodig!”

Boodschap
Tot slot heeft Johan nog een boodschap voor Nederland. “Wees wakker, blijf wakker! Neem niet alles zomaar klakkeloos aan van wat de overheid zegt. Zeker bij vaccins. Verdiep je daarin. Er wordt nieuwe technologie gebruikt die nog niet goed getest is, ga daar niet te snel in mee. Blijf vragen stellen, maar blijf ook zegenen.”

“Blijf naast de overheid staan en bid voor hen. En het allerbelangrijkste is wat Mattheüs 25 zegt, dat je genoeg olie in je lamp hebt. Dat gaat over intimiteit en de vervulling met de Heilige Geest!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen