Johan Toet bemoedigt met Psalm 139

Johan Toet groeide op in de Haagse Schilderswijk en zijn leven kenmerkte zich van jongs af aan al door criminaliteit. Na een lange criminele loopbaan werd hij in 2002 tot twaalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Een paar jaar later heeft hij, in een Portugese gevangenis, een bovennatuurlijke ontmoeting met God. Zijn leven is sinds die dag nooit meer hetzelfde geweest.

Evangelist
Vandaag de dag is Johan Toet evangelist en verspreidt hij effectief Gods Koninkrijk in woord en daad. Samen met zijn vrouw richtte hij in 2016 de stichting ‘One in Him Foundation’ op. Ze hebben een missiehuis in Brazilië en jaarlijks organiseren ze meerdere missiereizen daarnaartoe. Daar zien ze God machtig werken met veel wonderen en tekenen. Ook wordt er altijd voedsel uitgedeeld, het motto is namelijk ‘niet alleen zeggen, maar ook doen.’

Op inspirerende wijze deelt Johan Toet in een filmpje Psalm 139 met ons. Een Psalm die voor velen een bemoediging is geweest en zal zijn. De Psalm staat vol met bemoedigende woorden, mooie beloften en een open uitnodiging richting God om onze harten en gedachten te doorzoeken en bij te stellen. Ik bid dat het een bemoediging voor jou mag zijn vandaag.

1.HEERE, U doorgrondt en kent mij.
2. Ú kent mijn zitten en mijn opstaan,
U begrijpt van verre mijn gedachten.
3. U onderzoekt mijn gaan en mijn liggen,
U bent met al mijn wegen vertrouwd.
4. Al is er nog geen woord op mijn tong,
zie, HEERE, U weet het alles.
5. U sluit mij in van achter en van voren,
U legt Uw hand op mij.
6. Dit kennen – het is mij te wonderlijk,
te hoog, ik kan er niet bij.
7. Waar kan ik Uw Geest ontgaan,
waar Uw aangezicht ontvluchten?
8. Al steeg ik op naar de hemel, U bent daar;
of legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar.
9. Nam ik vleugels van de dageraad,
woonde ik aan het einde van de zee,
10. ook daar zou Uw hand mij leiden
en Uw rechterhand mij vasthouden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen