Jong Ajax-speler Terrence Douglas: “Als ik niet voetbalde, was ik pastor geworden”

Voor Jong Ajax-speler Terrence Douglas (19) staat God op nummer één, voetbal komt daarna. Hij maakt mooie dingen mee zowel op als naast het veld. In een video van Ajax tv vertelt hij: ‘Als ik niet had gevoetbald, was ik pastor geworden.”

Hij vertelt: “Ik hou ervan om over geloof te praten. Toen ik zestien was, ben ik me in het geloof gaan verdiepen. Sinds kort spreek ik me er ook over uit. Het is alles voor mij, ik ben zelfs meer met het geloof bezig dan met voetbal.”

Geloof delen

Terrence groeide op met het geloof, maar toch speelde het geen grote rol in zijn leven, vertelt hij tegen EO Beam. Totdat hij 16 jaar oud was en een preek doorgestuurd kreeg van Michael Todd: “De manier waarop hij vertelde … Ik bleef gewoon luisteren! Sindsdien is mijn geloof enorm gegroeid.” In de voetbalwereld zoekt hij connectie met andere gelovigen op het veld. In de app groep: ‘Ballers in God’, delen voetballers van over de hele wereld het geloof met elkaar.

Terrence: “We zijn allemaal broers van elkaar! We helpen elkaar met problemen die we in de kleedkamer of op het veld tegenkomen, en houden bijbelstudies. Door deze mensen heb ik geleerd dat ik me niet voor mijn geloof hoef te schamen. Ook bid ik weleens voor teamgenoten, bijvoorbeeld als iemand geblesseerd is. Dan stuur ik een appje waarin ik hem sterkte wens en zeg dat ik voor hem bid.”

Bidden
Voor elke wedstrijd gaat Terrence naar een aparte ruimte om te bidden en tijd te spenderen met God: “Mijn teamgenoten kijken hier niet raar van op; ze weten dat ik geloof. Ik vind het belangrijk om met God te beginnen: ik heb hem simpelweg echt nodig.

Het is mijn doel om in voetbal de top te bereiken. Maar niet alleen! Zonder God haal je namelijk nooit de 100 procent.”

Lees hier het volledige artikel van Beam.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen