Jonge christenen uit Heerenveen starten bloeiende huiskerk: “God gaf een beeld van onze kamer vol met mensen”

Wietske Visser en haar man André zien een sterke toename van het aantal huiskerken in Nederland. Ook hun eigen huis in Heerenveen openden ze begin dit jaar. “Toen we hier gingen wonen, kreeg ik profetische beelden van God dat het huis vol zat met mensen. Dat was bijzonder.” In januari 2021 zijn ze begonnen en inmiddels moeten ze al mensen tegenhouden om het huis niet te vol te laten zitten.

Het was niet altijd hun verlangen om een huiskerk te beginnen, zegt Wietske. “We gingen in Leeuwarden naar de kerk en daar zaten we goed. Maar toen we hier een huis kregen, liet God me iets bijzonders zien. Ik zag in een beeld de kamer vol met mensen zitten. God plaatste dat in mijn hart.”

“Op een gegeven moment verlieten we onze gemeente in Leeuwarden, om in Heerenveen een baken van hoop te zijn. Dat wilden we zijn vanuit ons huis en voor onze naasten. Voorheen kwam dat nog niet zo sterk uit de verf.”

Contact
Wietske en haar man kwamen ook in contact met de pagina van Arnt Vollmar, van The Homechurch Initiative. “Dat kwam steeds terug in mijn gedachten. God zei duidelijk: met die persoon ga je iets doen.’ Uiteindelijk, na lang wachten, besloot ik om contact met hem op te nemen en hielp hij ons ook verder.”

“We evangeliseren elke donderdag op straat en toen kwam duidelijk de vraag: willen jullie ook je huis openen. Daar hebben we toen ‘ja’ tegen gezegd en sindsdien zit ons huis eigenlijk vol en moeten we vaak ‘nee’ zeggen tegen aanvragen. Er is zo’n verlangen in Nederland om opgebouwd en bemoedigd te worden.”

“Daarbij geven we ook ruimte aan de Heilige Geest. Dat gaat gewoon heel goed, mensen vinden het fijn.”

De diensten zien er uit volgens een vast ritme, vertelt Wietske. “We beginnen elke dienst met aanbidding. De ene week doen we het met Bijbelstudie erbij en de andere week met gebed. Zo hebben we een ritme. Daarbij geven we ook ruimte aan de Heilige Geest. Dat gaat gewoon heel goed, mensen vinden het fijn.”

Wietske Visser

Bestemming
“De huiskerk heeft ons gelanceerd in onze bestemming. In deze tijd zijn we meer tot ons recht gekomen. Ik geloof dat elke huiskerk z’n eigen kleur heeft. We hebben ook mensen die met ons willen meelopen, omdat ze ook zoiets willen beginnen. Dat vinden we mooi, hoewel ze het natuurlijk niet precies zoals ons hoeven te doen. God geeft elk huis weer een eigen DNA.”

“Er komen ook weleens mensen die totaal niet bekend zijn met het evangelie of los waren van de kerk. Die worden vaak meegenomen door andere christenen.”

“De huiskerk heeft ons gelanceerd in onze bestemming. In deze tijd zijn we meer tot ons recht gekomen.”

“Meestal houden we de samenkomsten op maximaal twaalf mensen. Met ons erbij zijn we dan met 14. Dan zit het wel echt vol. We willen dat iedereen een stoel heeft. De honger is groot, er is zo’n behoefte om in Gods aanwezigheid te zijn en van Hem te ontvangen. Dat ervaar je nu sterk. We mogen mensen bekrachtigen en opbouwen en je ziet hoe mensen groeien.”

“We hebben een groep van veel verschillende achtergronden. Maar we hebben wel allemaal een honger naar het werk van de Heilige Geest. We strekken ons uit naar genezing, bevrijding en we geloven ook in de grote opdracht, natuurlijk.”

“We hebben een groep van veel verschillende achtergronden. Maar we hebben wel allemaal een honger naar het werk van de Heilige Geest.”


“Mensen zijn op een heel verschillend niveau, maar het mooie is dat je elkaar op sleeptouw kunt nemen en zo van elkaar kunt leren. Het is soms een uitdaging, maar het is ook heel mooi!”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen