Jongerentak CU verschuift focus politiek programma van afschaffen abortus naar ondersteunen vrouwen

Perspectief, de jongerentak van de ChristenUnie, heeft haar politiek programma aangepast op het gebied van abortus. In het programma staat vanaf nu niet meer ‘principiële oppositie’ tegen abortus. Perspectief wil de nadruk meer leggen op het ondersteunen van vrouwen. Daarbij wordt ook nadruk gelegd op anticonceptie vergoeden, meldt het ND.

De aanpassing in het programma kreeg tijdens het congres van Perspectief-leden afgelopen zaterdag een meerderheid van stemmen. De personen die het voorstel van de wijziging hadden voorgedragen, vonden dat er teveel nadruk lag op het afschaffen van abortus en te weinig nadruk op het voorkomen van ongeplande zwangerschappen.

In hun verklaring lieten ze weten: “We willen juist aandacht geven aan het toekomstbeeld: een wereld waarin elk kind geliefd is en abortus alleen nog als uiterste oplossing wordt ingezet.”

Focus
Een van de leden die het verzoek mede indiende, liet wel weten dat het nieuwe programma niet betekent dat de jongerentak van de CU ineens voorstander is geworden van het afbreken van zwangerschappen. Alleen de focus is veranderd.

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen