Joodse immigratie naar Israël stijgt dit jaar met 31% ondanks pandemie

De Joodse immigratie naar Israël is dit jaar al met 31% gestegen volgens nieuwe cijfers van het Ministerie van Aliyah en Integratie en Het Joodse Agentschap. Dat meldt CBN News.

Tot nu toe zijn meer dan 20.300 Joden geëmigreerd en hebben “Aliyah gemaakt” in 2021. Een aanzienlijke toename t.o.v. van vorig jaar rond dezelfde tijd toen er 15.598 immigraties naar Israël plaatsvonden.

De pandemie heeft weinig invloed gehad op het stoppen van de stroom nieuwe immigranten die elke dag in Israël aankomen. Die heeft juist het tegenovergestelde bewerkstelligd. Israël zegt dat het land tijdens de pandemie een dramatische toename van immigratie heeft gezien, ondanks beperkingen op internationaal reizen.

Verheugd
“Ik ben verheugd over de enorme toename van het aantal olim (nieuwe immigranten) die sinds het begin van het jaar besloten om Aliyah naar Israël te maken”, zegt Pnina Tamano-Shata, minister van Aliyah en Integratie. “We zullen blijven werken om olim te helpen bij het Aliyah- en integratieproces in Israël.”

Vandaag, woensdag 13 oktober, is het Aliyah Dag in Israël. Deze dag wordt er gevierd dat meer dan 3.340.000 immigranten de Joodse staat tot hun thuis hebben gemaakt sinds de oprichting in 1948.

“Ik ben verheugd om de Aliyah Week voor 2021 te lanceren. Deze week eren we olim voor hun bijdrage aan de staat Israël. Ik heb in de regering gewerkt om ervoor te zorgen dat Aliyah geen moment stopt. Ook niet tijdens de COVID-19-pandemie en lockdowns. Aliyah is de realisatie van de zionistische droom”, aldus Tamano-Shata.

Toename Aliyah
Aan het begin van de pandemie voorspelde Het Joodse Agentschap, dat helpt bij het organiseren van Aliyah, dat de Aliyah in twee jaar tijd met 30% zou toenemen.

“We gingen ervan uit dat er een duidelijke toename zou zijn in immigratie naar Israël na de coronacrisis”, zei de Israëlische president Isaac Herzog, voormalig hoofd van Het Joodse Agentschap.

Antisemitisme
Sommigen wijzen op een toename van antisemitisme als een motiverende factor voor veel Joden om naar Israël te verhuizen.

“Het lijkt erop dat deze oude haat en vijandigheid jegens de Joden gewoon niet wil sterven … En Joden krijgen de schuld van COVID-19. Het is volkomen absurd en schandalig. Als je Joods bent, buiten Israël woont en nog steeds vals beschuldigd wordt, is het geen wonder dat velen van hen in veiligheid willen komen in Israël.” Zo zei David Parsons, vice-president van de International Christian Embassy of Jerusalem (ICEJ).

De ICEJ heeft sinds de oprichting in 1980 meer dan 160.000 Joden geholpen om naar Israël te verhuizen. Volgens de gegevens kwam het grootste aantal nieuwe immigranten dit jaar uit Rusland, met 5.075. Ondertussen hebben 3.104 Joden Aliyah gemaakt vanuit de VS. Dat is een stijging van 41% ten opzichte van de eerste negen maanden van 2020.

Israël heeft ook een toename gezien van immigranten vanuit Oekraïne, Argentinië, Wit-Rusland, Brazilië, het VK, Zuid-Afrika en Ethiopië. “Ik ben ontroerd door elke Aliyah-vlucht”, zei Yaakov Hagoel, waarnemend voorzitter van de uitvoerende macht van het Joods Agentschap voor Israël en voorzitter van de World Zionist Organization.

Bouwen aan toekomst
“Olim van over de hele wereld kozen ervoor om te komen bouwen aan hun toekomst in Israël. Deze olim zijn een strategische aanwinst voor de staat Israël en dragen bij aan elk aspect van het leven”, vervolgde hij. “We moeten allemaal bijdragen aan hun integratie. We worden gesterkt door elke  immigrant die naar Israël komt.”

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen