Joshua Kotadiny ziet grote honger tijdens coronacrisis: “We kunnen het als kerk bijna niet aan”

De kerk Saved City Church van voorganger Joshua Kotadiny zat een jaar geleden in een moeilijke fase, waarbij het aantal leden wegzakte. Kotadiny dacht op sommige momenten aan opgeven. Echter sinds de coronacrisis, is de situatie geheel anders. “We moeten nu soms mensen aanmoedigen om thuis te blijven, omdat het anders niet past.” In dit artikel vertelt Kotadiny wat hij God ziet doen.

Hij vertelt wat er in Amsterdam gaande is. “In Amsterdam is de lockdown sowieso een groot probleem. De sportscholen en horeca zijn dicht, waardoor veel mensen een stukje samenkomen missen. De enige plek waar ze naartoe kunnen, is de kerk. Dat zorgt voor meer openheid.”

“Wij hebben een echte ‘urban church’, die aansluit bij mensen uit de stad. We bereiken stadsmensen. Terwijl deze mensen komen, worden er velen geraakt door het woord en nemen ze Jezus aan. Zo worden ze volgelingen van Jezus. Juist door de coronatijd is er een honger ontstaan.”


Terwijl Kotadiny eerlijk vertelt dat hij een jaar geleden bijna wilde opgeven, toen het aantal kerkbezoekers terugliep. “Maar de Heere zei tegen mij dat ik niet moest opgeven, omdat Hij iets groots wilde gaan doen. Dat was in het begin van de coronacrisis.”

“Toen we diensten bleven houden, kwamen we in de problemen met onze huurbaas, die dat niet meer wilde. Toen zijn we naar een ander gebouw gegaan; een kleine kringloop koffiebar. Daar zaten we toen met zo’n tien mensen. Vanuit daar ging het heel hard groeien. Uiteindelijk kregen we een kerkgebouw, waar we nu zitten.”

Dertig mensen
“We proberen ons aan de dertig mensen te houden, maar soms is dat wel lastig. Dan moeten we eigenlijk mensen terugsturen, of hen aanmoedigen om even via de livestream te kijken.”

“Het heeft me er weer aan herinnerd wat God kan doen. Ondanks dat ik wilde opgeven, heeft God mij uitgedaagd om mijn geloof in Hem te stellen. Daar zien we nu hele mooie vruchten van, zowel in het gebouw als in het aantal zielen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen