Journalisten blikken terug op ‘Malieveld 2020’: “Het had iets heel vrolijks”

In de podcast Haagse Zaken van NRC-Handelsblad, een van de best beluisterde podcasts onder journalisten, werd er teruggeblikt op een jaar ‘Malieveld’. In 2020 werd er veel gedemonstreerd; bijvoorbeeld door de boeren, Black Lives Matter, en ook de protesten van Viruswaarheid. In de podcast werd er ook stilgestaan bij de bijeenkomst van Presence in juni 2020. “Dat was heel anders dan normaal, de mensen waren allemaal heel erg blij.”

Journaliste Titia Ketelaar vertelt: “Er waren naast grimmige protesten ook dingen die je niet verwachtte”, zegt ze verwijzend naar Presence. “Ik hoorde op een dag een geluid en toen bleek er een soort kerkdienst aan de gang te zijn. Het waren evangelische christenen die gingen bidden.”

Ze laten een fragmentje horen van Gert-Jan Segers die vertelt hoe gezegend Nederland altijd is geweest, maar zich in toenemende mate van God afkeert. ‘Er zit zoveel kracht in het zingen tot Gods eer en in het roemen van Zijn naam. We zijn hier niet met gebalde vuisten, maar met gevouwen handen’, zegt Segers daar.

Ketelaar reageert: “Ik vond dit heel bijzonder, want ik had Gert-Jan Segers wel vaak in de Kamer gehoord, maar ik heb hem nooit horen preken. Het was een heel evangeliserend event van evangelische activisten. Ze hielden daar ook niet de anderhalve meter afstand aan, maar zelfs twee keer anderhalve meter. Als een dubbele mijl van Jezus.”

Vol overtuiging
Ze vond het bijzonder. “De mensen stonden vol overtuiging te zingen, met in het midden een rond podium waar een band op stond en ook de dominee. Er werd ook gebeden voor Rutte en voor de volksvertegenwoordigers. Het was heel vrolijk, de mensen waren allemaal erg blij.”

In het fragment, rond minuut 26, wordt ook nog een link gelegd met de bijeenkomsten van T.L. Osborne in de jaren vijftig.

Klik hier om het te beluisteren.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen