Juridisch gevecht verkiezingen VS gaat door: team Trump mag stem-software Michigan onderzoeken

De Amerikaanse rechter Kevin Eisenheimer heeft toestemming gegeven om meer dan twintig elektronische stemmachines in Antrim County in Michigan te beoordelen, waarbij het juridische team van president Trump toegang heeft gekregen tot de software.

Jenna Ellis, een van Trumps adviseurs meldde op twitter dat er 22 stemmachines onderzocht zullen worden.

“Ons team zal vanmorgen om ongeveer 8.30 uur naar binnen kunnen gaan en zal daar ongeveer acht uur lang zijn om forensisch onderzoek uit te voeren. We hebben de resultaten over ongeveer 48 uur, en dat zal ons veel duidelijkheid geven over deze machines”, zei Ellis tijdens een interview op Fox & Friends.

Rechter Kevin Elsenheimer vaardigde vrijdag het bevel uit en riep op tot het veiligstellen van de verkiezingsinformatie van Antrim, zodat ‘forensische beelden’ van de machines konden worden verkregen.

Forensisch onderzoek
Het is niet met zekerheid bekend welke rol de presidentiële race heeft bij het forensisch onderzoek, meldt CBN News. Dat komt omdat het bevel van rechter Elsenheimer voortkwam uit een geschil van kiezer William Bailey die beweert dat de stembiljetten beschadigd waren tijdens een hertelling, meldt de Detroit Free Press .

“Het Hof is van mening dat het bevestigen van de nauwkeurigheid, integriteit en veiligheid van het verkiezingsproces op dit moment een groter algemeen belang is dan het potentiële toekomstige misbruik van omgekeerde technische gegevens”

“Het Hof is van mening dat het bevestigen van de nauwkeurigheid, integriteit en veiligheid van het verkiezingsproces op dit moment een groter algemeen belang is dan het potentiële toekomstige misbruik van omgekeerde technische gegevens”, schreef Elsenheimer.

CBN News meldde eerder dat een probleem met het verkiezingscomputerprogramma in Antrim County aantoonde dat Joe Biden de meeste stemmen had gewonnen in dat Republikeinse bolwerk. De stemmen werden later teruggedraaid naar Trump nadat de computerfout aan het licht was gekomen. Een staatsfunctionaris noemde het “een gebruikersfout”, maar sindsdien zijn er veel vragen gerezen over de mogelijkheid van manipulatie van stemmachines. 

Serieuze vragen
Stemmachine-expert Prof. J. Alex Halderman van de Universiteit van Michigan zei dat de Antrim-zaak serieuze vragen oproept en dat het hem vooral zorgen baarde omdat hetzelfde programma door zoveel andere landen werd gebruikt. “Het is een plausibele menselijke fout, maar als een simpele fout deze problemen zou kunnen veroorzaken, klinkt dat als een technische ontwerpfout”, zei Halderman. 

Ellis wees ook op het probleem dat Antrim County leed aan een vermeende storing tijdens het verkiezingsproces. 

“Weet je nog, dit is de provincie waar 6.000 stemmen zijn omgeschakeld van president Trump naar Joe Biden. En dat was een onverklaarbare en zogenaamde storing”, legde ze uit.

President Trump’s advocaat Rudy Giuliani tweette dat de uitspraak van de rechter een “GROTE WINST VOOR EERLIJKE VERKIEZINGEN” was.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen