Juwelier in Katwijk bidt voor overvallers na gewelddadige roof

Een kleine week geleden werd de juwelierszaak van Daniel Kleen overvallen door twee mannen. Met bruut geweld werd Kleen te lijf gegaan. Zijn personeel kon zich nog in veiligheid brengen en sloeg direct alarm. Een paar dagen later is in een kort interview bij Omroep West te zien hoe Kleen reageert op het voorval. Zelf zegt hij niet boos te zijn of wrok te koesteren. Mochten de jongens naar hem toe komen en hem om vergeving vragen, dan zou hij ze van harte een hand geven.

Meermaals geslagen
De juwelier opende de deur van zijn zaak afgelopen vrijdag, in de veronderstelling dat er een klant naar binnen wilde. Een van de twee overvallers stapte naar binnen en schreeuwde dat het een overval was en iedereen op de grond moest gaan liggen. Het personeel van Kleen kon zich in veiligheid brengen en zelf pakte hij een stoel om de overvaller te lijf te kunnen gaan. Helaas bood dit onvoldoende zelfbescherming en Kleen werd meermaals met een hamer op zijn hoofd geslagen. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij daarna door de andere overvaller ook meerdere keren geslagen. Dit maal met de kolf van een pistool.

‘’Als ze naar me toe zouden komen en zeggen ‘Kleen, wil je mij vergeven?’, dan wil ik ze van harte een hand geven.’’

Achteraf bleek dat de andere overvaller zijn pistool niet herladen kreeg en dat hij daardoor met de kolf op het hoofd van Kleen is gaan inslaan. Wat Kleen betreft een wonder. Als hij terugkijkt op de gebeurtenis heeft hij in plaats van boosheid, momenten van medelijden. Naar eigen zeggen is het uiteindelijk de duivel geweest die deze mannen heeft misbruikt om dit te doen. Hij kreeg dan ook de liefde in zijn hart, zo vertelt hij, om voor de bekering van deze mannen te bidden. Een bijzondere getuigenis van de kracht van Gods liefde.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen