Kaag gaat christenvervolging in het buitenland niet harder aanpakken

Gisteren debatteerde de kamer over christenvervolging. Het debat ging over de initiatiefnota genaamd ‘Schapen tussen de wolven’, die eind november werd ingediend door het CDA, de ChristenUnie en de SGP. Ze riepen het kabinet op zich veel actiever in te zetten tegen christenvervolging in het buitenland.

Gert-Jan Segers

In een Facebook bericht van Gert-Jan Segers van afgelopen zondag gaat hij in op deze kwestie: “Vandaag is de Zondag voor de Vervolgde Kerk en vraagt o.a. Open Doors aandacht voor de 340 miljoen christenen die te maken hebben met discriminatie, vervolging en bedreiging. Voor mij een goede gelegenheid om opnieuw luid en duidelijk op te komen voor de miljoenen geloofsgenoten die vanwege hun geloof soms het ergste moeten vrezen.”

“laten we zuinig zijn op onze vrijheden hier. Vier ook je eigen vrijheid door je – na dit zware jaar – opnieuw actief te verbinden met de kerk!”

Hij voegt eraan toe: “Laten we zuinig zijn op onze vrijheden hier, die verdedigen tegenover wie dan ook maar. Laten we altijd blijven opkomen voor vrijheid elders. En nog een kleine aanmoediging: vier ook je eigen vrijheid door je – na dit zware jaar – opnieuw actief te verbinden met de kerk!”

Kaag

Het kabinet gaf echter te kennen dat het christenvervolging in het buitenland niet harder gaat aanpakken, aldus minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken. Volgens de bewindsvrouw komt het kabinet nú al op voor christenen die worden vervolgd en is het tegengaan van christenvervolging nu al onderdeel van het beleid, aldus het Nederlands Dagblad.

Lees hier het volledige artikel van het Nederlands Dagblad.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen