Kabinet komt met strengere coronamaatregelen, kerken nog steeds uitgezonderd

Op maandagavond hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) extra maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén van de maatregelen is dat je nog maar met dertig mensen mag samenkomen.

Vanaf dinsdagavond 18.00 gelden deze landelijke maatregelen, voor minstens drie weken.

Mensen mogen buiten, zoals op een terras, in groepen van maximaal veertig personen samenkomen. Binnen geldt een groepsgrootte van maximaal dertig personen. Thuis wordt aangeraden nog maar drie gasten te ontvangen. Kinderen tot dertien jaar vallen niet onder dit advies.

In een ander gebouw dan thuis mogen maximaal vier personen uit verschillende huishoudens bij elkaar zitten, zoals bij een bioscoopbezoek of eten aan één tafel in een restaurant.

Uitzondering
Religieuze samenkomsten, zoals kerken, genieten nog altijd een uitzonderingspositie. Zij hoeven zich niet aan de regels te houden om met maximaal dertig mensen samen te komen. Voor hen geldt dus nog altijd een maximum van honderd man. Rutte gaf aan dat hij tevreden is hoe kerken het oppakken, dus dat er geen noodzaak is voor een aanscherping.

Wel raadt het kabinet nog altijd aan om niet te zingen. Dit gaat desondanks nog altijd om een advies, niet om een wet.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen