Kabinet wil met kerken praten over kleine versoepeling maatregelen

Nu het kabinet kleine stapjes zet richting versoepeling van de corona-maatregelen, komen ook kerken aan de beurt. Dat zegde minister De Jonge van Volksgezondheid dinsdag toe aan CU-voorman Gert-Jan Segers.

Gert-Jan Segers (CU) vroeg, gesteund door Heerma (CDA) en Van der Staaij (SGP) in het debat om kleine versoepelingen van de coronaregels voor kerken. De CU-leider wees erop dat er kerken zijn „waarin soms wel 2000 mensen passen” en die dringend behoefte hebben aan ‘maatwerk’, meldt het Reformatorisch Dagblad.

De Jonge wilde hier graag in meegaan. “Het is niet zo dat je als kerk kunt denken: op dit moment word ik eigenlijk geacht om geen diensten te houden, maar als ik straks met testen ga werken, kan ik weer gewoon met 500 man in de kerk. Die grote groepen zijn op dit moment gewoon niet verantwoord.”

Desondanks komt er waarschijnlijk volgende week een gesprek tussen minister Grapperhaus en vertegenwoordigers van kerken.

Goed nieuws
Hoewel veel, voornamelijk evangelische kerken, op dit moment blijven samenkomen – en ook het aantal huisgemeentes erg snel stijgt – is dit wel goed nieuws voor kerken die ervoor kiezen om zich aan de coronaregels te houden. Voor hen zou een versoepeling inhouden dat ze wellicht weer (in grotere groepen) kunnen samenkomen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen