Katholieke studentenverenigingen slaan handen ineen om te evangeliseren met Alpha Students

In verschillende studentensteden gaan katholieke studentenverenigingen onder de naam Alpha Students cursussen aanbieden aan niet-gelovige studenten. Ze willen de jonge doelgroep in contact brengen met Jezus. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Om dit in goede banen te leiden, is een speciale Alpha Students-netwerk opgericht. Hierin werken de Katholieke Charismatische Vernieuwing, Alpha Nederland, de Katholieke Studenten Nijmegen en het Katholiek Alpha Centrum samen.

Kick-off bijeenkomsten staan al gepland in onder meer Den Haag, Haarlem én in Nijmegen, waar Jakob Ruiters het leidt. Hij vertelt tegenover revive.nl over de beweegredenen.

“We hebben nu een groep van zo’n 45 katholieke jongeren in Nijmegen die samenkomen. We zijn een hechte groep die samen de moeilijke en meer toegankelijke thema’s van het christelijk geloof bespreken. Deze groep zorgt ervoor dat veel studenten persoonlijk leren hun geloof op te bouwen in het dagelijks leven. Het was echt een schot in de roos.”

Uitreiken
Inmiddels willen de studenten ook graag uitreiken naar studenten die nog niet gelovig zijn. Daarom is Ruiters enthousiast over Alpha Students. “Het is een laagdrempelige manier om mensen uit te nodigen. Je eet samen, of je gaat een keer lasergamen. Ondertussen is het ons verlangen dat de mensen een ontmoeting krijgen met God.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen