‘Keer terug tot Jezus’: gebed is het belangrijkst voor het volk van Haïti, zegt zendeling

Terwijl humanitaire organisaties zich haasten om leven onder het puin te vinden, roepen zendelingen op om voor Haïti te bidden. Dat meldt CBN News. Er zijn minstens 1.400 doden gemeld, en honderden worden nog steeds vermist. De aardbeving met een kracht van 7.2 van zaterdag heeft honderden gebouwen verwoest, waaronder huizen, ziekenhuizen en scholen.

Zoek- en reddingsteams uit Virginia stuurden 59 reddingswerkers en vier honden om de kustwacht en andere Amerikaanse instanties te helpen. Premier Ariel Henry zegt dat er nog steeds dringend behoefte is aan medische benodigdheden en hulp.

Verdoofd
Haïti is nog steeds aan het herstellen van de aardbeving in 2010 die honderdduizenden doden en miljoenen ontheemden opleverde. Het gebied had daar bovenop nog eens te maken met de moord op president Jovenel Moise in juli.

Gloria Rapaka, oprichter van Love and Hope Ministries, zegt dat de herhaalde verwoesting van Haïti het volk heeft verdoofd. “Soms kijken we omhoog en zeggen: ‘Heer, hoe lang?'” zei Rapaka.

Rapaka verhuisde naar de VS toen ze 19 was.Ze vertelt hoe ze door toenemend geweld en bendes gedwongen was te vertrekken. Nu leidt ze de non-profitorganisatie die het evangelie brengt aan de mensen in Haïti en India. Rapaka zegt dat de verwoesting in Haïti dieper gaat dan de behoefte aan medicijnen, voedsel en water.

Tot Jezus komen
“Help ons op wat voor manier de Heer het ook in je hart heeft gelegd”, zei Rapaka. “Vergeet niet te bidden dat de harten van de mensen tot Jezus terug zullen keren. Dat is het beste wat we ze nu kunnen geven.” Ze zegt dat de cyclus van geweld en rampen in het land een bewijs is van de behoefte van het eiland aan Christus.

Ondertussen heeft de premier van Haïti de noodtoestand van een maand uitgeroepen. De Verenigde Naties zullen een internationaal onderzoek starten naar de moord op president Moise.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen