Kerk Leiderdorp deelt wekelijks gebed en boodschappen uit via speciale ‘drive thru’

De kerkgemeenschap Power City in Leiderdorp organiseert al vier zondagen op rij een speciale ‘Prayer drive thru’. Iedereen die behoefte heeft aan gebed, kan door een speciale, uitgestippelde route rijden en bij een tafel woorden van bemoediging en gebed ontvangen. Aan het einde van de route krijgen mensen ook een tas met gratis boodschappen en bloemen. Een geweldig initiatief dat perfect aanslaat bij de mensen.

Power City hield zondag voor de vierde keer op een rij een ‘Prayer drive thru’. Met de boodschap ‘hoop, geloof en liefde’ willen ze mensen bemoedigen door middel van gebed en boodschappen in deze tijd van crisis.

Prayer drive thru

De aangescherpte maatregelen vanuit de overheid hebben er toe geleid dat tot 1 juni 2020 samenkomsten verboden zijn. De uitgezonderde maatregel voor religieuze bijeenkomsten tot max. 30 personen geldt voor kerkgemeenschappen waaronder ook Power City in Leiderdorp. Naar aanleiding van de getroffen maatregelen namen zij het initiatief om iets voor de samenleving en gemeenteleden te organiseren: de ‘prayer drive thru’. 

Station
De prayer drive thru wordt elke zondag om 12.00 uur opengesteld voor iedereen die behoefte heeft aan gebed en dit onder de gestelde veiligheidsmaatregelen vanuit het RIVM.  Elke auto reed de uitgestippelde route over het eigen parkeerterrein, waar men bij een tafel “station” woorden van bemoediging en gebed ontving of simpelweg op een veilige afstand een praatje kon maken. Aan het einde van het parkeerterrein ontvangen mensen ook een gratis boodschappentas en bloemen.

Prayer drive thru

‘’Ook nu in deze tijd strekken wij onze handen uit met het doel om de stad te dienen en te voorzien aan mensen die nood hebben’’, zegt Rolph Hendriks, voorganger van de kerk.

Praktische hulp
Tijdens de drive thru wordt gebeden voor diegene die nu onder angst leven, eenzaamheid ervaren, depressies hebben of ziekte en zwakte ervaren in hun lichaam. De kerk Power City heeft het initiatief uitgebreid en deelt naast de boodschap van liefde, geloof en hoop ook gratis boodschappen en bloemen uit.Doormiddel van de drive thru willen ze niet alleen geestelijk voorzien maar ook praktisch hulp bieden. Daarom delen wij voedselpakketten uit aan eenieder die nu meer gebrek of nood hebben, maar specifiek aan de ouderen die meer moeite hebben om in deze tijd boodschappen te doen. 

Bovennatuurlijke liefde
“Dit is juist de tijd dat mensen een bovennatuurlijke ontmoeting met de liefde van God gaan ervaren, doordat wij als kerk ons ook in dit opzicht uitstrekken om in noden te voorzien’’, zegt voorganger Hendriks.

Het doel van de actie is om de samenleving te dienen en op deze manier Gods bovennatuurlijke kracht en liefde te demonstreren. 

Deze zondag was het weer erg druk, met de opkomst van 30 auto’s (circa 60-70 personen) heeft de kerk weer mensen kunnen dienen. Zowel gemeenteleden als mensen die van buitenaf kwamen. Ook hebben wij een hoop gezinnen blij kunnen maken met een overvloed aan boodschappen. 

Reacties
De kerk kreeg ook nog wat reacties van bezoekers:

“Nu wij helaas niet de diensten fysiek kunnen bijwonen, was dit een hele unieke ervaring om in mijn auto en toch op afstand gebed en bemoediging te ontvangen.’’ (quote bezoeker)

“Het is geweldig om op deze manier toch met je kerkfamilie samen te komen.”

“Het is een aparte en bijzondere ervaring. Je merkt echt dat God je aanraakt gedurende de drive thru.”

“Ik mag getuigen dat ik geen tekort meer heb, de boodschappen doen mij en de mensen om mij heen erg goed.”

“Juist NU is het belangrijk om als kerk op te staan en de samenleving te ondersteunen. Dat biedt Power City.”

Tekst: Merveille Tandu-pedro
Foto’s: Shamir Jacobino

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen