Kerk zijn op een boot: gelovigen komen samen en aanbidden God op creatieve wijze

Gelovigen verzamelen zich voor het tweede jaar op Virginia Beach voor ‘Boat Church’. Het is een gevolg van de corona crisis waarbij vele kerken gesloten werden. Een van de organisatoren is niemand minder dan de voormalig gouverneur van Virginia, Bob McDonnell, zo meldt CBN News in een verslag over de eerste dienst van het jaar.

“We willen mensen naar lokale kerken krijgen wanneer boat church voorbij is.”

Bob McDonnell: “We wisten niet zeker hoeveel van vorig jaar werd gedreven door COVID en hoeveel alleen maar omdat het een unieke manier is om te aanbidden. We hebben geweldige steun van lokale predikanten omdat we mensen naar lokale kerken willen krijgen wanneer Boat Church voorbij is. Dit is ongeveer een ervaring van vier maanden. En we zullen zien of dit slechts een COVID-fenomeen was.” 

Mensen van alle leeftijden kwamen naar buiten om te genieten van de ervaring op het zand en in hun boten. “We waren een beetje huiverig. We wonen aan de baai en het zag er vanmorgen smerig uit”, zei Brent DiGeronimo. “God heeft voorzien en het was gewoon een geweldige dag hier.”

Onkerkelijken bereiken

De zondagse boodschap werd afgeleverd door Pastor Randy Singer van Trinity Church. Hij ziet Boat Church als een creatieve manier om de onkerkelijken te bereiken.

“De mensen die naar boat church komen, komen misschien niet binnen de muren van een normale kerk.”

“De mensen die naar Boat Church komen, komen misschien niet binnen de muren van een normale kerk”, legde de pastor uit. “Het is niet-bedreigend. Je kunt in je boot komen of je stoel opzetten. En misschien verwacht je het niet, maar misschien hoor je die dag gewoon een Woord van de Heer.”

Boat Church komt tot en met september elke zondag om 10.00 uur bijeen in Virginia Beach. Lees hier het artikel op CBN News.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen