‘Kerk zonder muren’ bereikt weer honderden mensen

Het initiatief ‘Kerk zonder muren’, begonnen door betrokkenen Arjan Baan en Florens van der Spek, blijft groeien. Waar er vorige week vijfhonderd mensen op afkwamen, waren er afgelopen zondag nog meer mensen, zegt Van der Spek.

Terwijl sommige kerken weer open gaan, ziet Florens dat er een grote behoefte blijft om als huisgezin van God – zonder kerkmuren – samen te komen.

Platte kar
‘Kerk zonder muren’ wordt op verschillende plekken in Nederland gehouden. Afgelopen zondag was het in Giessenburg, op de boerderij Jezus Redt. Zanger Christian Verwoerd leidde – op een geïmproviseerd podium, op een platte kar met hooibalen – de aanbidding. ‘“Hoor jij de vogels nog fluiten?”, is een van de indrukwekkende liederen die hij zong, beluister hieronder.

“In het weiland… zingen voor de Heiland!” Wat was dat mooi vanmiddag… Christian Verwoerd zong tijdens de familie van Jezus samenkomst het lied “Hoor jij de vogels nog fluiten?” #Openluchtsamenkomst #Kerkzondermuren” te Giessenburg.

Posted by Arjan Baan on Sunday, June 28, 2020

De lockdown zorgt ervoor dat veel christenen en christelijke leiders opnieuw reflecteren over hun manier van kerk-zijn. Is het niet te institutioneel geworden en moeten we niet terug naar een meer organische en spontane manier hiervan? ‘Kerk zonder muren’ is een model dat meer lijkt op een ‘familiebijeenkomst’.

Bekijk de video hieronder om de hele samenkomst te bekijken.

ALS #FamilievanJEZUS komen we vandaag samen op het groene gras bij het dak van #Jezusredt in #Giessenburg! #nieuwnormaal #Jezusleeft #familie #broersenzussendag

Posted by Florens van der Spek on Sunday, June 28, 2020
Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen