Kerkdiensten van honderd man per 1 juli nog allerminst zeker

Minister Grapperhaus laat in een brief aan de Kamer weten dat hij kijkt naar de mogelijkheid om kerken samen te laten komen met honderd man. Maar hij geeft zeker nog geen uitsluitsel. De beslissing zal genomen worden op basis van monitoring en advies van het OMT. Vooralsnog gaat Grapperhaus in zijn protocollen uit van dertig mensen.

Grapperhaus spreekt van een ‘intelligent opstarten’ van de erediensten, ‘zodra het kabinet aangeeft dat daar weer ruimte voor is’. Dit intelligente opstarten zou kunnen betekenen dat de kerk nog langere tijd in de situatie zit als waar ze zich nu bevindt. Afgelopen maand bezocht Grapperhaus een kerk in Barneveld, om te kijken hoe het er daar aan toeging.

SGP-leider Kees van der Staaij is niet blij met het kabinetsbesluit en vindt dat de brief onvoldoende perspectief geeft aan de kerken. Donderdag debatteert de Kamer opnieuw over het coronavirus en de versoepeling van de maatregelen, daar zal hij zich sterk maken voor meer vrijheid voor kerken.

Onvrede
Sowieso neemt de onvrede onder kerken toe. In Argentinië besloot een kerk om als protest tegen de lockdownregels, open te gaan als bar. Je mag daar namelijk als horecabedrijf wel open gaan, maar als kerk niet. Om deze ongelijke behandeling aan te tonen, gingen de voorgangers verkleed als bedienden, met Bijbels in hun handen. Op die manier kon de kerkdienst wel doorgaan.

Gisteren meldden we ook al hoe de boerderij ‘Jezus Redt’ wel kerkdiensten van 250 man mochten houden, toen ze het onder ‘familie-event’ schaarden. De komende weken zullen uitwijzen hoe drastisch de maatregelen zullen blijven.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen