Kerken gaan proefdiensten houden met bezoekers

Kerken gaan experimenteren met het toelaten van meer bezoekers die zich vooraf moeten laten testen. Hierover vindt overleg plaats met de ministeries van Justitie en Veiligheid en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Doel van deze praktijkproeven is te bezien hoe op een veilige en verantwoorde manier kerkgangers aan een kerkdienst kunnen deelnemen, zegt de organisatie. Het is mogelijk dat de uitkomsten van deze praktijkproeven leiden tot aanpassingen in de protocollen voor veilige en verantwoorde kerkdiensten.   

Publiek
Om uit te zoeken of en hoe de samenleving weer een beetje open kan, wordt deze maand volop geëxperimenteerd met het toelaten van publiek in onder meer musea, theaters en dierentuinen. Het CIO zoekt uit hoe kerken kunnen meedoen met deze experimenten, meldt het ND.

“We willen meedoen omdat we dat nuttig en goed vinden voor de kerken”, zegt Metz. “Deze experimenten geven ook hoop. Het is goed dat er schot in de zaak komt.”

Deze experimenten worden vooral toegejuicht door kerken die terughoudend zijn om hun deuren te openen en de richtlijnen van de overheid volgen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen