Kerken slaan handen ineen voor een grote openluchtdienst in de Biesbosch op Koningsdag

Miranda Kleijweg-de Groote kreeg enkele weken geleden een verlangen in haar hart om een groot jongerenevent te organiseren op Koningsdag. Ze is zelf anderhalf jaar geleden tot bekering gekomen en ziet hoe veel jongeren vastlopen. “Nu ik christen ben heb ik zoveel rust en liefde in mijn hart, dat ik besef: iedereen moet het weten!” Het verlangen van Miranda komt in de praktijk, nu veel bedieningen aangehaakt zijn bij het plan om grootschalig samen te komen. 

“Ik wilde een event organiseren waar mensen komen die liefde nodig hebben. De wereld is zo hard, donker en vol angst, we hebben Jezus meer nodig dan ooit. Voor mij bestaat er maar een Koning, dus ik vond Koningsdag een heel geschikt moment.”

Eerst werd het plan afgekeurd door de gemeente, maar het is nu zeer recentelijk alsnog geaccepteerd. Vandaar dat het lastminute geregeld moet worden. Maar dat ging vrij voorspoedig. “In no time haakten er veel bedieningen en mooie mensen van God aan. Mijn eigen voorganger Fausto Tumolo is enthousiast, Joey van den Akker van Fusion Vision Ministries zal hoofdspreker zijn. Ook het team van Kom Laten Wij Aanbidden zal ondersteunen.”

“Sinds ik christen ben merk ik dat veel mensen denken dat christenen saai en stoffig zijn, maar dat is echt niet zo.”

“Sinds ik christen ben merk ik dat veel mensen denken dat christenen saai en stoffig zijn, maar dat is echt niet zo. Ik ben een ondernemer, ik wil dat mensen zien hoeveel rust, liefde en kracht er in je leven komt als je Jezus aanneemt. We willen op Koningsdag het licht laten schijnen en het is ons verlangen dat mensen Jezus gaan aannemen.”

Bekeringsverhalen
Er zullen ook mensen aanwezig zijn die heftige bekeringsverhalen hebben, zoals een ex-crimineel die zijn verhaal komt doen en een ex-marinier die nu een “soldier of God is”. “Ik hou daarvan. Ik ben zelf ook 50 jaar lang van God weggelopen en heb ik in zonde geleefd, maar bij Hem kreeg ik een tweede kans. Het is mooi als mensen in vuur en vlam staan voor Jezus en dat uitdragen.” Daarbij zal er ook aanbidding zijn en is er beveiliging en een groot podium.

“Mijn hele leven als onderneemster heb ik evenementen en theatershows georganiseerd. Tijdens dat werk lag ik zo vaak wakker omdat dingen niet lukten, of dat er problemen kwamen. Maar nu ik het met God doe, gaat het zoveel makkelijker. Hij heeft nu ook weer zoveel puzzelstukjes in elkaar laten vallen.”

Verwachtingen
Miranda verwacht dat er minimaal 150 mensen op af zullen komen, maar er is capaciteit voor zo’n vijfhonderd mensen. “Ik verlang ernaar dat mensen Jezus leren kennen, of wanneer ze een beetje lauw zijn geworden, dat er een nieuwe passie komt voor Hem.”

Ze hoopt daarbij dat er veel jongeren komen. Dat doen ze door social media volop in te zetten. “Maar er gaan nog veel meer events komen, dus dit is ook iets om op de lange termijn aan te werken.”

Tijden: vanaf 13.30 uur mag je het veld op. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.

Locatie: Biesboschterrein Dordrecht, Baanhoekweg 75, 3313 LP  Dordrecht (het grote terrein naast de Sterrenwacht)

Link: https://www.raptureproof.com/27-april-een-middag-vol-gebed-en-aanbidding.html

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen