Kerkgangers Urk en Krimpen bijten van zich af; grote ophef in de media

De plaatsen Urk en Krimpen aan den IJssel zijn nadrukkelijk in het nieuws, nadat in beide plaatsen kerkgangers hun boosheid niet in toom konden houden. Op Urk was er een auto die inreed op een journalist van PowNed, en in Krimpen aan den IJssel werd een journalist door een kerkganger in zijn buik getrapt.

De politie van Urk heeft de kerkganger die inreed op de journalist van PowNed inmiddels opgepakt, omdat hij ervan wordt verdacht dat hij het expres deed. De journalist was daar om verslag te doen van het feit dat de Sionkerk haar deuren weer heeft geopend.

De incidenten waren zondag op alle kanalen prominent nieuws en ook was Urk op Twitter trending topic. EO-presentator Andries Knevel zat gisteren bij OP1 om zijn afkeur uit te spreken.

Bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel haastte een woordvoerder zich om de zaak te sussen en zijn excuses aan te bieden aan de journalisten. De kerk komt naar verwachting ook nog met een statement. Echter zullen de incidenten nog breed uitgemeten worden, wat pijnlijk is voor deze reformatorische kerken en überhaupt voor de kerk in Nederland.

Klik hier om ons commentaar op de zaak te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen