Kerkleiders Australië hebben moeite met coronabeperkingen

Prominente christenen in Australië, zoals Hillsong-leider Brian Houston en Awakening Australia-leider Daniël Hagen, roepen kerkleiders op om ‘zich te verenigen en een standpunt in te nemen’ tegen de voortdurende corona-beperkingen. Dat meldt The Australian.

In Australië mogen kerken niet met meer dan honderd mensen samenkomen, terwijl bruiloften en horecagelenheden vanaf december weer 300 mensen mogen ontvangen. Religieuze bijeenkomsten zijn daar tot dusver van uitgesloten.

Geen verandering
Houston licht toe: “Interessant om te zien dat de regering op het punt staat om 300 mensen toe te staan om ​​een bruiloft binnenshuis bij te wonen, en de regels voor horeca worden versoepeld, maar er nog steeds geen verandering is voor kerken.”

“We hebben een gebouw met plaats voor 4000 mensen, maar we mogen er maar 100 in hebben.”

“We hebben een gebouw met plaats voor 4000 mensen, maar we mogen er maar 100 in hebben.” De reden van de regering om het niet te versoepelen, zou zijn omdat kerkleden er close met elkaar zouden omgaan.

Ook Daniël Hagen van Awakening Australië, de Australische tak van Awakening Europe, komt in het verweer. Hij vertelt in de onderstaande video waarom hij het belangrijk en redelijk vindt om als christen te protesteren tegen deze maatregelen.

If we worship protest then are we going against the government and therefore going against God and Romans 13? Join me now live to discussEmail my inbox to join our prayer and planning team

Posted by Daniel Hagen on Sunday, October 18, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen