Kerkleiders brengen laatste eer aan prins Philip

Kerkleiders in Groot-Brittannië hebben de afgelopen dagen de laatste eer gebracht aan prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth die vrijdag op 99-jarige leeftijd overleed, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Prins Philip was een flamboyant, vaak omstreden figuur, maar de geestelijke leiders die aan het woord komen, hebben ook een positieve bijdrage over hem.

De aartsbisschop van York, Stephen Cottrell, zei dat Philips geloof in Jezus Christus ‘een belangrijk onderdeel van zijn leven was. Het gaf vorm aan wie hij was.’

De aartsbisschop van Wales, John Davies, prees de hertog voor het opofferen van zijn privéleven en carrière door decennialang „standvastig” aan de zijde van de koningin te staan.

Ds. David Fergusson was één van de voorgangers die veel sprak voor Philips. “Over de jaren moet hij honderden preken hebben gehoord, verzorgd door predikanten en synodevoorzitters. Hij luisterde aandachtig en velen zullen zich herinneren dat het thema van hun preek terugkeerde aan de lunchtafel of tijdens het gesprek ’s avonds. Dan werden de zin van het leven en de toestand van de wereld uitgebreid besproken.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen