Kijktip: bemoedigende boodschap van John Piper over vreugde

“God gebiedt alle mensen, overal, altijd om in maximaal plezier te leven. Daarmee bedoel ik in kwaliteit en in duur. De hoogste kwaliteit en het meest duurzame plezier is alleen in God te vinden. Niet in wat Hij geeft, maar in Hemzelf.”

Hij refereert naar het volgende vers: “Filippenzen 4:4 Verblijd u altijd in de Here, ik zeg het opnieuw: Verblijd u. Dit is een gebod, niet een suggestie. Psalm 37:4 Schep vreugde in de Heere, dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt. Dit is ook een gebod.”

“Het eerste en grootste gebod is om van god te genieten en van god te houden. liefhebben van god betekent niet werken voor god, hij heeft je werk niet nodig”

Gebod

Hij vervolgt: “Het eerste en grootste gebod is om van God te genieten en van God te houden. Om tevreden te zijn met de opperste waarde en schoonheid van God. Dat is wat liefde betekent. Het betekent niet werken, Hij heeft je werk niet nodig. Liefhebben van God betekent niet werken voor God, het betekent dat Hij je favoriet is, dat je tevreden bent met wie Hij is.

Ik heb weleens tegen mensen gezegd: Als je me waarlijk een plezier of blijdschap zou kunnen geven die voller dan vol is en langer dan eeuwig, dan stop ik met een christen te zijn en volg ik jullie weg. Het zijn beide tegenstellingen, voller dan vol en langer dan eeuwig. Er is namelijk niemand die iets beters kan bieden dan God. Ik moet mijn vreugde voor eeuwig uit God halen en het kan nergens anders gevonden worden.”

Bekijk de inspirerende boodschap hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen