Kijktip: David de Vos in gesprek met Wilkin van de Kamp over ‘Wie je bent in Christus’

Op Facebook meldt David de Vos: Met Wilkin van de Kamp ben ik in gesprek gegaan over het onderwerp ‘Wie je bent in Christus’. In dit mooie gesprek gaan ze dieper in op wat het betekent om in Christus te zijn.

Ontdekkingsreis

Iedereen die Wilkin van de Kamp kent weet dat hij meerdere boeken heeft geschreven over dit onderwerp. In het gesprek vertelt hij zijn eigen ontdekkingsreis hierin, een reis die maar liefst dertig jaar heeft geduurd. Zo geeft hij te kennen dat hij dacht dat hij er hard voor moest werken om in Christus te zijn, bijvoorbeeld door minstens twee uur per dag te bidden.

Wilkin: “Bij mij kwam de grote verandering, en zo ben ik nog wel vaker op het verkeerde been gezet, toen ik ontdekte dat in Christus betekent in eenheid met Christus. Dat heeft mij geholpen.”

“De vader ziet jou nooit meer los van jezus en In jezus ben je perfect. Het maakt je niet activistisch, het brengt een enorme rust in je leven.”

Hij vervolgt: “Jezus was ook een eenheid met de Vader, je kunt Jezus niet los zien van de Vader. Dus als Jezus zegt ‘Ik ben in de Vader en de Vader is in mij’ zeggen wij ‘Ik ben in Christus en Christus is in mij’. Zoals je Jezus nooit meer los kunt zien van de Vader, zo ziet de Vader jou nooit meer los van Jezus en in Jezus ben je perfect. Het maakt je niet activistisch, het brengt een enorme rust in je leven.”

Onvoorwaardelijk

David de Vos gaat daarop in: “Ik ben erin opgebracht dat je het kan verliezen, maar dan is het verbond heel voorwaardelijk. Dan kun je dus vandaag in Christus zijn maar straks niet, als je een fout maakt of iets lelijks zegt. Hoe werkt dat?”

Wilkin: “Paulus zegt: ‘Jullie zijn rein, heilig en gerechtvaardigd in Christus.’ Niet omdat je zo goed je best hebt gedaan, maar om wat Jezus heeft gedaan. In Hebreeën staat een prachtige tekst dat wij in Christus volmaakt zijn die geheiligd worden. Jezus zegt: ‘Je bent volmaakt zoals je nu bent. Je bent heilig in Christus maar de Heilige Geest helpt je tegelijkertijd heiliger te worden. De Heilige Geest helpt ons te worden wie we nu al zijn in Christus.'”

“Ik denk dat wij als kerk voor die uitdaging staan, dat wij de boodschap van de goede vader gaan brengen en gods onvoorwaardelijke liefde naar ons allemaal.”

Wilkin sluit af met: “Hoe verwoorden wij die boodschap? Ik denk dat wij als kerk voor die uitdaging staan. Dat wij de boodschap van de goede Vader gaan brengen en van Gods onvoorwaardelijke liefde naar ons allemaal. Dat God nooit meer of minder van je kan houden dan Hij nu doet en dat het niet uitmaakt wat je doet. Dat zijn zulke verlossende, geweldige inzichten. “

Bekijk het bemoedigende gesprek hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen