Kom Laten Wij Aanbidden bereikt zaterdag climax met nationale bijeenkomst op het Malieveld

De organisatie Kom Laten Wij Aanbidden is dit jaar langs tien steden gegaan om Jezus groot te maken en te bidden voor ons land. Aanstaande zaterdag, op 22 mei, komt de climax van de reeks manifestaties: daar zullen de teams van alle steden – plus nog veel extra mensen – samenkomen op het Malieveld. “We willen dat alleen de naam van Jezus nog overblijft”, zegt organisator Vincent Berhitu. Met hem blikken we terug en vooruit.

Hij vertelt. “In september hadden we tien dagen gebeden en gevast rondom The Return, waar wereldwijd 750.000 kerken aan meededen. Ik had daar hoge verwachtingen van, maar achteraf zag ik niet dat de situatie in de wereld en in de kerk er beter op geworden was. Toen vroeg ik aan God: ‘Wat doen we verkeerd?’”

“Toen zei God: ‘Eén ding doen jullie niet: je bekeert je niet.’ Toen ik vroeg waar we ons van moeten bekeren, zei God: ‘De verdeeldheid die jullie hebben veroorzaakt.’ In 2 Kronieken 7 vers 14 staat dat als Mijn volk zich vernedert, bekeert en afrekent met zonde, dat God het gebed zal horen en het land zal genezen. Maar daar staat dus wel een voorwaarde bij: ‘Mijn volk’. We moeten weer één worden.”

Eerste bijeenkomst
De eerste bijeenkomst was in Capelle aan den IJssel, waar eenheid sterk aanwezig was. “Het is heel gaaf om te zien hoe evangelische kerken, pinkstergemeentes en hervormde gemeenten samenwerkten. Terwijl veel kerken interkerkelijk al lange tijd niets meer deden.”

“Het was een krachtig moment om als kerken samen om vergeving te vragen. Kerkleiders vroegen ook aan elkaar om vergeving.”


“Het was een krachtig moment om als kerken samen om vergeving te vragen. Kerkleiders vroegen ook aan elkaar om vergeving. Bijzonder was dat!” De volgende stad was Dordrecht. “Daar was de grootste opkomst. We waren er met meer dan driehonderd mensen.”

“Het was ook heel gaaf. We hebben een man ontmoet die ook voorganger was en vertelde dat hij al jarenlang bij het Malieveld, de Tweede Kamer en het Plein was geweest om te bidden voor het land. Maar hij was gestopt sinds corona. Toen zei ik: ‘Dat is grappig, ik ben daar juist sinds april heel regelmatig om voorbede te doen.’ Toen kwam er een klik met het Malieveld.”  Uiteindelijk is er ook nog een bijeenkomst geweest in Leerdam, Delft, Apeldoorn, Amsterdam, Rotterdam, Huizen en Zwolle. Met als climax het Malieveld.

Transitie
Vincent heeft in de afgelopen jaren al vaker de opdracht van God gekregen om te bidden op het Malieveld. Een keer toen hij daar was, zei de Heilige Geest dat hij naar het midden van het veld moest lopen. “Toen stond daar een groot kruis met een spuitbus in de grond markeerd. God zei dat er een tijd gaat komen dat Hij gaat afrekenen met de bolwerken in het land.”

“De transitie is nu aangebroken dat het Lichaam van Christus geformeerd wordt en vanuit daar de Bruid ontstaat. Discipelschap is hier een groot onderdeel van.

Startpunt
Vincent benadrukt dat de bijeenkomst op het Malieveld geen punt is achter de tour die afgelopen maanden gehouden is. “Nee, dat is juist een startpunt. Vanuit hier gaan we het radicaler aanpakken, met ook outreaches. We richten ons op de oogst.”

“We moesten tien steden innemen, in een tijd dat het juridisch soms ingewikkeld was, maar niemand kon stoppen wat God heeft gesproken.”

“We willen gewoon doen wat Jezus tegen ons zegt. Jezus zei: ‘Ik doe niets, tenzij ik het de Vader heb zien doen. We moesten tien steden innemen, in een tijd dat het juridisch soms ingewikkeld was, maar niemand kon stoppen wat God heeft gesproken. Als we nu een stadion moeten vullen, dan doen we dat.”

Het programma van zaterdag zal bestaan uit veel aanbidding door vier bands, gebed en een preek. “Het gaat ons alleen om de naam van Jezus groot te maken. We willen dat niets overblijft dan Jezus alleen.”

Klik hier om je aan te melden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen