Kumar: van leven in slavernij tot social worker

“De droom die ik had als kind is eindelijk uitgekomen.”GEEF NUC

HENNAI – Van zijn zevende tot zijn tiende werd Kumar uitgebuit en mishandeld in een steenfabriek. Na zijn bevrijding door International Justice Mission (IJM) en de lokale politie veranderde zijn leven compleet. Hij ging studeren en haalde uiteindelijk zijn mastergraad in social work. Nu werkt hij als veldwerker voor IJM Chennai. “De droom die ik had als kind is eindelijk uitgekomen.”

Tekst: International Justice Mission

Kumar was nog maar zeven toen hij gevangen werd genomen. Zeven dagen per week moest hij werken in een steenfabriek. Hij sjouwde er stenen naar een gloeiendhete oven. De fabrieksbaas sloeg hem vaak en schold hem de huid vol. Als Kumar ziek was, sleepte de baas hem letterlijk naar de oven toe en dwong hem te werken. Maar op een dag veranderde alles. IJM ontdekte dat Kumar gevangen zat, net als andere kinderen in de fabriek. Samen met de politie deden ze een inval.
“De droom die ik had als kind is eindelijk uitgekomen”

Kumar werd bevrijd en kreeg nazorg. Er brak voor hem een nieuw leven aan. Eindelijk kon hij zijn droom waarmaken: studeren en van betekenis zijn voor de mensen van zijn gemeenschap.

Dankzij de steun van IJM Bangalore kon Kumar een opleiding gaan volgen. Zo haalde hij zijn bachelordiploma in handel en vervolgens een mastergraad in social work aan het Madras Christian College, een gerenommeerde onderwijsinstelling in Chennai. “De droom die ik had als kind is eindelijk uitgekomen,” zegt hij met stralende ogen.

lorem

“Als kind wilde ik politieagent worden,” vertelt Kumar. “Ik dacht dat dat de enige manier was om de gemeenschap te dienen. Maar later realiseerde ik me dat er veel meer manieren waren en ik besloot social worker te worden. Het kostte grote inspanning en vroeg veel discipline om mijn diploma te halen, maar het is gelukt. Alleen dankzij Gods genade!”

Nu werkt Kumar als veldwerker bij IJM Chennai, waar hij rechtstreeks werkt met kinderen, vrouwen en mannen die bevrijd zijn uit slavernij of in kwetsbare omstandigheden verkeren en verhandeld dreigen te worden.”Ik wil ervoor zorgen dat mijn mensen het belang van onderwijs inzien en leren om te sparen”

Hij zegt trots: “Met de opleiding die ik heb ontvangen, wil ik een verandering teweegbrengen in mijn gemeenschap. Ik wil ervoor zorgen dat mijn mensen het belang van onderwijs inzien en leren om te sparen. Zo kunnen we voorkomen dat mensen in slavernij terechtkomen.”

Aan de hand van het verhaal van Kumar geeft IJM gastlessen op basisscholen. Ook is het mogelijk om een sponsorloop te organiseren aan de hand van Kumars verhaal en is er een spreekbeurt- en lespakket beschikbaar, dat gaat over Kumar en (kind)slavernij in het algemeen. Kijk voor meer informatie op www.ijmnl.org/studenten.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen