Kwame (17) kwam tot bekering toen hij twaalf was: “Mijn vrienden kenden me niet meer terug”

Kwame Boakye Ageyman was als kind al bezig met kleine criminaliteit. Hij hing veel op straat en dat zorgde ervoor dat zijn ouders zich zorgen maakten. Een jeugddienst op zijn twaalfde veranderde alles. “Ik ben nu 17 jaar. In de afgelopen vijf jaar heb ik God leren kennen en ervoer ik zijn liefde. Nu heb ik een grote droom: opwekking zien in Europa.”
 
Kwame vertelt over zijn, nog niet al te lange leven. “Ik was op jonge leeftijd actief in jeugdcriminaliteit in Amsterdam-West. Ik was bezig met stelen en ik ging met verkeerde vrienden om. Mijn ouders waren desondanks erg betrokken in de kerk. Maar mijn hart was zelf niet bij de dingen van God.”

Verandering
“Op mijn twaalfde kwam ik in contact met een jeugdleidster mevrouw Joan Ikuvbogie, binnen de kerk Holyghost Revival Chapel Int. in Amsterdam, dat is de kerk van mijn ouders. Toen ik haar leerde kennen, veranderde ik. Ze zag in mij wat ik niet in mezelf kon zien. Ze adviseerde mij dat ik God echt moest gaan ervaren. Toen besloot ik dat maar te proberen.”

Toen hij naar God zocht, liet God zichzelf al snel zien. “Toen ervoer ik God sterk en het veranderde heel veel. Ik stopte met de verkeerde dingen die ik deed en liet ook slechte vrienden los.”

“Toen ervoer ik God sterk en het veranderde heel veel.”

“Vrienden die ik vroeger had, kijken nu wel tegen mij op. Ze hebben er respect voor dat ik serieus ben geworden met God en vragen af en toe zelfs om gebed. Sommigen van hen zijn nu bekende rappers.”
 
Geen herrie
Kwame veranderde zijn dagelijkse bezigheden nadat God hem veranderde. “Mijn vrienden zeiden: ‘Huh, hij gaat niet zo vaak meer naar buiten, hij schopt geen herrie meer, wat is er gebeurd?’ Ik werd anders en rustiger. Elke vrijdagavond ging ik naar de jeugdbijeenkomst en als het niet vrijdag was, dan was ik gewoon rustig bezig met God en gefocust op school. Ik hing nooit meer buiten.”

“Mijn vrienden zeiden: ‘Huh, hij gaat niet zo vaak meer naar buiten, hij schopt geen herrie meer, wat is er gebeurd?’”

Nu is Kwame samen met zijn broeders in het geloof druk bezig om een netwerk op te bouwen om God te zien bewegen in Nederland en de rest van Europa. “Het netwerk heet ‘The Awakening Network’. Ons doel is dat mensen die slapen en in de wereld leven, wakker worden en licht vinden in het koninkrijk van God. En dat christenen die slapen wakker worden en beginnen te lopen in het mandaat dat God voor hun heeft bestemd. We willen het evangelie prediken en Gods kracht laten zien.”
 
Online
“Elke dag om 22.00 uur gaan we online. We bidden in die tijd en sinds we begonnen zijn, zijn er al zoveel getuigenissen en wonderen binnengekomen. Momenteel zijn we actief in acht andere landen (Frankrijk, België, Duitsland, Engeland, Italië, Zwitzerland, Luxemburg en Amerika). We willen Europa op stelten zetten.”

“Als hij tot bekering komt, kan God ook door zijn netwerk en kanaal heen heel veel mensen aanraken.”

Kwame gelooft ook dat Nederland een reformatie zal doormaken die ervoor zorgt dat we steeds meer één worden en ook relevant worden naar de wereld toe. “Als we kijken naar de stem van de kerk in het land, dan is dat beperkt. Kerken zijn vaak verstopt binnen de vier muren. Ik geloof dat dat moet veranderen. Wij zijn bezig om ook invloed te hebben in de zes andere gebieden van de samenleving, daar bidden wij ook voor. Bijvoorbeeld in de politiek of in de entertainmentindustrie. Daar hebben ze ook Gods principes nodig.”

Rapper
“Ik ben zelf nu ook bezig met een oude vriend van mij die een bekende rapper is. Ik bid voor hem en geef hem advies. Ik hoop dat hij gaat inzien dat totale vervulling alleen gevonden kan worden in God. En dat Jezus alle leegte van binnen wil opvullen. Als hij tot bekering komt, kan God ook door zijn netwerk en kanaal heen heel veel mensen aanraken.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen