Laat Ons Aanbidden tegenover Radio 1 na afblazen fysiek event: “De ophef werd te groot”

Woensdagmiddag reageerde Daniël van Deutekom van Laat Ons Aanbidden op NPO Radio 1 op het afblazen van het aanbiddingsevent in Kampen. De burgemeester verbood het, mede nadat er veel ophef ontstond in de media.

Van Deutekom vertelt dat hij begrip heeft voor het besluit: “Ik begrijp het wel. De burgemeester heeft overlegd met de GGD en de politie en hij moet verantwoording afleggen tegenover de bevolking.”

“Dat neemt niet weg dat we het erg jammer vinden. We hadden strenge voorzorgsmaatregelen en hielden twee meter afstand in acht. Maar in de beeldvorming is het, met de komst van de lockdown, toch teveel geworden.”

Hoop
Van Deutekom legt de luisteraar uit waarom dit event zo belangrijk is. “We willen een boodschap van hoop meegeven in een tijd dat er weinig hoop is. Onze boodschap is dat God het antwoord is. Terwijl de wachtlijsten in de hulpverlening uitpuilen, zien wij mensen vernieuwd worden door de kracht van God.”

Klik hier om het fragment rond 15:49 uur te beluisteren.

Livestream
De dienst per livestream, uitgezonden op een geheime locatie, is zaterdagmiddag te bekijken via Facebook of via YouTube.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen