#Laatonsaanbidden gaat morgen met zo’n tweehonderd man God aanbidden in Haagse openlucht

Daniël van Deutekom droomde er van jongs af aan van om openluchtcampagnes te houden waarbij veel mensen een ontmoeting krijgen met Jezus. Afgelopen week besloot hij om het in de praktijk te brengen. Onder de naam #laatonsaanbidden, houden ze woensdagmiddag met zo’n tweehonderd mensen een aanbiddingsevent in Den Haag.

Daniël vertelt dat vorige week wel anders liep dan hij gehoopt had. “Vlak na de richtlijn van Grapperhaus dat kerken nog maar met dertig man mogen samenkomen, heb ik een boze video op Facebook gezet, waarin ik ook dit event aankondigde. Dat werd door sommige mensen niet helemaal goed opgevat. Hoewel ik de video van Facebook heb verwijderd, bleef mijn boze toon in de video me toch achtervolgen.”

Het resultaat was dat ook wat mensen die enthousiast zijn over de samenkomst zich hebben teruggetrokken. Desondanks laat Van Deutekom dit achter zich en kijkt hij uit naar het event. “We verwachten ongeveer honderd tot tweehonderd mensen. Dat gaat heel tof worden.”

“Ik besef dat een beweging van God, zoals in de jaren vijftig op het Malieveld, niet zomaar ontstaat.”

“Ik besef dat een beweging van God, zoals in de jaren vijftig op het Malieveld, niet zomaar ontstaat. God kan een idee geven, maar er is veel voor nodig om het ook op te zetten. Pas als mensen het in geloof gaan faciliteren, kan zo’n beweging van God werkelijkheid worden.”

Droom
Hoewel het al jarenlang een droom van Daniël is om dit op te zetten, bracht de beweging van Let Us Worship in Amerika hem tot concrete plannen. “Organisator en aanbiddingsleider Sean Feucht inspireert me enorm. Toen corona in Amerika uitbrak en kerken niet meer mochten zingen – terwijl black lives matter wel mocht protesteren – besefte hij: ‘Nu is het raak.’ Hij wilde in de buitenlucht laten zien dat de kerk er nog was. Dat begon organisch met honderd man, maar inmiddels komen er vaak meer dan 10.000 mensen opdagen. Maandag was de 43e avond. Ze halen heel vaak het nieuws.”

“Ik besefte dat dit ook in Nederland mogelijk is. Het is een kwestie van gewoon doen.”

“Ik besefte dat dit ook in Nederland mogelijk is. Het is een kwestie van gewoon doen.” Als het aan Daniël ligt, zou hij dit zeer regelmatig doen. “Maar je hebt wel een team nodig. Daarom hoop ik dat mensen zich hierachter scharen. Het kan zeker uitgroeien tot iets groots, als veel mensen aanhaken en toegewijd worden.”

Hij vertelt wat er op het programma staat. “We zullen twee uur lang met twee bands God gaan aanbidden. Het zal zijn langs de laan van Reagan en Gorbatsjov, een grasveld tussen het Malieveld en het Centraal Station. We willen ook graag bidden voor onze regering en voor genezing. Ook zullen we een oproep doen om Jezus aan te nemen, want we verwachten dat er ook tientallen ongelovigen bij zullen zijn.”

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen