Lauren Daigle na 21 dagen vasten: “Ik wil niet meer opgeslokt worden door social media”

De christelijke popzangeres Lauren Daigle ontdekte dat veel van haar vrienden die niet op social media zitten, zoveel vrijheid uitstraalden. Toen besloot ze hier zelf ook mee te experiminteren, door 21 dagen te vasten op social media. In een IGTV-video op Instagram vertelt ze over haar ervaringen.

Drie weken sloot Daigle zich af van social media. Toen ze weer terugkwam, was er meteen weer de verleiding. “Ik vroeg me meteen af wat ik in die drie weken allemaal gemist had. Op dat moment was ik er klaar mee. Ik wil niet constant vergelijken hoe ik mijn tijd besteed en hoe anderen dat doen.”  

“Ik vroeg me meteen af wat ik in die drie weken allemaal gemist had. Op dat moment was ik er klaar mee.”

Identiteit
“Vergelijken kan zeker heel goed zijn. Het kan je ertoe aanzetten de beste versie van jezelf te worden, als je het op een gezonde manier doet. Het kan geweldige competitie opleveren in bijvoorbeeld sport. Maar vergelijken kan super gevaarlijk zijn als het je identiteit betreft.”

Lauren Daigle geeft daarbij aan dat ze zich compleet kon verliezen in social media. Vijf minuten ‘scrollen’ werd uiteindelijk 45 minuten. “Dan besef je hoeveel van je tijd wordt opgeslokt door scrollen en swipen.”

“Dan besef je dat zóveel van je dag wordt opgeslokt door scrollen en swipen.”

Vrienden
Ze besluit: “Ik heb vrienden geobserveerd die geen social media hebben en gekeken hoe zij dagelijks keuzes maken. Ze stralen vrijheid uit! Ze denken niet steeds: ‘Wat doet de rest?’ En dat vind ik supervet. Ik denk dat dat is hoe het leven bedoeld is.” De ervaring zet haar aan om een stuk minder actief op social media te worden, zegt ze.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen