Lenneke is vrijgekomen van angst om jong te sterven: “God is niet enkel geïnteresseerd in het ‘eindstation’”

Lenneke van der Jagt (38 jaar) is opgegroeid in een traditioneel hervormd gezin. Ze kende Jezus al heel jong. Tegelijkertijd was ze sinds de kleuterklas ook al gevoelig voor de geestelijke wereld. “Ik voelde me heel vaak een vreemde en onveilig. Ik wist niet wat het was, kon het niet beschrijven of benoemen en ik snapte ook niet waarom ik dat voelde. Maar ondanks die gevoelens wist ik een ding: Jezus is bij mij.”

In de tienertijd die volgde, ontwikkelde Lenneke angst. Die gevoelens nam ze niet serieus, ze kon ze nog wel wegdrukken. Dat wegdrukken lukte tot haar 27e. Ze was toen getrouwd en had twee kinderen. De jongste was vaak ziek, daarom besloot ze te stoppen met haar werk. Deze keuze bracht haar in een rustige periode waardoor de angst op een hele heftige manier naar boven kwam. 

“Ik dacht vrijwel constant ‘ik ga dood’, ik geloofde in de leugen dat ik jong zou overlijden. Daarom wilde ik mezelf isoleren en ging ik liever niet meer naar buiten. Die angst was echt verstikkend…

Als je niet met je angst naar Jezus toe gaat, wil die angst je helemaal gevangen nemen. Het laat geen ruimte over om heeft gelegd.”

Jezus als oplossing

“Op dat moment had ik niet door hoe verstikkend de angst was, ik wist alleen dat dit moest stoppen en dat Jezus de oplossing was. Ik was zo gevangen in de leugen wereld, ik wist niet hoe ik van de leugens af kwam. Daarom ging ik op een gegeven moment naar de huisarts. Hij gaf me wat tips: ik moest bewegen, sporten en naar de psycholoog. Hij gaf me de opdracht om mezelf te confronteren met mijn angst door feiten op te zoeken. Ik moest dus letterlijk gaan googelen hoeveel mensen er jong dood gaan. Maar ik was zo bang dat ik het opzoeken van die feiten uitstelde.” 

Lenneke hoorde van een genezingsdienst in een evangelische gemeente in haar woonplaats. Daar kwam ze Michelle van der Heide tegen die – zonder dat Lenneke het wist – haar al op het oog had en van binnen voor haar bad. Via Michelle werd ze betrokken bij een groepje vrouwen die in een huiskamer samenkwamen. Ze leerden samen over het verstaan van Gods stem.

“Ik leerde de Heilige Geest kennen als een Persoon en ik ontdekte dat ik vanuit een relatie met Hem alles kon aanpakken. Daarnaast gingen we over elkaar profeteren, over onze mannen, kinderen, bekenden, onbekenden en over Nederland. Dat profeteren verspreidde zich op een gegeven moment. Allerlei mensen en gemeenten begonnen te vragen om woorden en we merkten dat wat God gaf, indruk maakte op de mensen. Jezus kreeg echt de ruimte om zichzelf kenbaar te maken. Nog steeds mogen we mensen bedienen en in Zijn Naam spreken in levens van anderen.”

Het loskomen van de angst is een heel proces geweest voor Lenneke. Ze heeft een stukje bevrijding gehad, genezing ervaren en ze heeft een intense relatie met God ontwikkeld. Ze leerde om echt te leven vanuit die relatie met God de Vader, Zoon én de Heilige Geest. Ze ging veel met God in gesprek vanuit 1 Johannes 4. Daarin staat dat de liefde geen angst kent.

Ze bleef God vragen: ‘waarom ervaar ik Uw liefde niet?’ en ‘welk gedachtepatroon houdt dat nog tegen?’. En ze bleef met God zoeken naar de waarheid over haar leven. “Gelukkig hoefde ik het niet alleen te doen. De vriendschappen die ik had werden intenser, en ik leerde over alles praten. De mensen om me heen werden echt tot een hand en een voet voor mij.”

God is in het proces

“Ik geloof in wonderen en dat God alles kan. Ik geloof dat je die genezing en bevrijding allemaal in een keer kan ontvangen, maar God werkt ook door processen en seizoenen heen. God is niet zo geïnteresseerd in het eindstation. Hij is veel meer geïnteresseerd in hoe je met Hem leert wandelen door de seizoenen en periodes heen. In die seizoenen heeft Hij me ook heel vaak aangeraakt, terwijl ik echt geen idee had wat Hij deed. Maar de vrucht daarvan was dat ik later merkte dat ik meer genezing ontvangen had.” 

Wil jij loskomen van angst in welke vorm dan ook? Het is mogelijk voor jou! God is op zoek naar jouw hart, jouw diepste verlangens, emoties. Hij kent en weet ze al, maar het is belangrijk voor Hem dat je het uitspreekt. Ik wil je aanmoedigen alles met God te delen. Niet is verborgen voor Hem, hij weet het allang! Maar in een relatie mogen we leren open en eerlijk te zijn.

Hieronder kun je de uitgebreidere getuigenis van Lenneke bekijken:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen