Leven in vrijheid: mediteer op het Woord van God

Henrieke Koelewijn en Sida Digristina-van Diermen geven in deze videoserie zeven sleutels om als christen in vrijheid te kunnen leven. Vandaag sleutel twee: mediteer op het Woord van God.

Ze vertellen. “We kunnen allemaal leren van Jezus, die zei: ‘Leer van mij hoe je vrij en licht kunt leven’, zoals The Message het vertaalt.”

In Mattheüs 4 zie je hoe Jezus het Woord van God gebruikte als wapen om de aanvallen van de duivel tegen te gaan. “Hij werd daar drie keer verzocht door satan en elk antwoord was gebaseerd op wat in de schriften staat. Het is zo belangrijk om de Bijbel je eigen te maken.”

Vastte
“Jezus vastte veertig dagen en veertig nachten, maar Hij mediteerde ongetwijfeld ook op het Woord van God. Als we het Woord ons eigen maken, kunnen we daaruit gaan leven.”

“Jezus had geen een keer de neiging om met satan mee te gaan. Als wij ons leven bouwen op het Woord van God, helpt het ook als we verleiding of negativiteit meemaken. Dan zeggen we: ‘Nee, het staat in het Woord en zo is het.’ Biedt weerstand tegen de duivel, en hij zal van je vlieden!”

Ben jij eraan toe om eens echt in de rust te komen? Bestel dan nu het boek ‘Leef vrij’ van Henrieke en Sida via de website van uitgeverij Scholten. Leef Vrij |Henrieke Koelewijn | Sida Digristina-van Diermen | € 24,95 (scholtenuitgeverij.nl)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen